מתכון להכנת פאי שוקולד עשיר בשוקולד .
פאי על בסיס בצק חמאתי פריך וטעים, מושלם לאירוח.
פאי שוקולד עשיר לשבת
פאי מעולה במתכון מפורט
ציוד
- תבנית פאי בקוטר 26
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבסיס:
- 200 גרם חמאה 1 חבילה
- 2 כוסות קמח
- ½ כוס אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1 חלמון
- 3 כפות חלב
- 1 חופן של קטניות למשקולת מוסבר בהמשך
למילוי:
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל
- 200 גרם שוקולד מריר 2 חפיסות
לגנאש שוקולד :
- 200 גרם שוקולד מריר 2 חפיסות
- ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל
שלבי הכנה
- להכניס למיקסר עם וו גיטרה את החמאה, קמח, אבקת סוכר ומלח. ונערבל במיקסר עד שמקבלים פירורים.
- להוסיף את החלמון והחלב, כשייווצרו גושים גדולים להפסיק פעולת הערבול.
- להוציא על משטח ולגבש לבצק, אבל לא ללוש!
- לשטח למלבן, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר שעה.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעדינות, להרים את הבצק בזהירות מדי פעם.
- נניח את העיגול מעל התבנית ולהדק מסביב לדפנות, ולהסיר עם סכין את השאריות.
- נחורר את הבצק עם מזלג (מהבצק שנשאר אפשר להכין עוגיות)
- נניח על הבצק נייר אפייה מקומט, ונמלא בקטניות למשקולת.
- נכניס למקפיא לחצי שעה ונוציא.
- נאפה כרבע שעה בחום של 180.
- נוציא מהתנור ונסיר את הנייר עם הקיטניות, ונצנן. (לשמור לפעם הבאה).
הכנה למילוי:
- נטרוף יחד שתי ביצים וחצי כוס סוכר היטב, לא להקציף.
- נמיס חצי קופסא שמנת מתוקה עם 200 גר שוקולד מריר במיקרוגל.
- נצנן מעט ונוסיף את הביצים הטרופות לתערובות השוקולד, נערבב היטב ונשפוך מעל לבצק.
- נכניס לתנור לעוד 20 דקות בערך.
- כשנוציא את העוגה באמצע צריך להיות רוטט ואחר כך זה מתמצק.
להכנת גנאש שוקולד – אופציונלי:
- נרתיח את השוקולד עם השמנת.
- נמזוג על העוגה כשהיא מצוננת מעט.
מקור: אילנה אברהם
האם ניתן להשתמש בבצק פריך קנוי ?
היי תיקי,
אכן כן, בהצלחה!
היי
מה זה קטניות למשקולת?
היי הודיה,
שמים על התחתית של הפאי שתישאר דקה.
בהצלחה!