הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פאי שוקולד מבצק חמאתי פריך

מתכון פאי שוקולד

מתכון להכנת פאי שוקולד עשיר בשוקולד .

פאי על בסיס בצק חמאתי פריך וטעים, מושלם לאירוח.

מתכון פאי שוקולד

פאי שוקולד עשיר לשבת

הדפסה
פאי מעולה במתכון מפורט
של: אילנה אברהם

ציוד

  • תבנית פאי בקוטר 26
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבסיס:

  • 200 גרם חמאה 1 חבילה
  • 2 כוסות קמח
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 חלמון
  • 3 כפות חלב
  • 1 חופן של קטניות למשקולת מוסבר בהמשך

למילוי:

  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל
  • 200 גרם שוקולד מריר 2 חפיסות

לגנאש שוקולד :

  • 200 גרם שוקולד מריר 2 חפיסות
  • ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל

שלבי הכנה

  • להכניס למיקסר עם וו גיטרה את החמאה, קמח, אבקת סוכר ומלח. ונערבל במיקסר עד שמקבלים פירורים.
  • להוסיף את החלמון והחלב, כשייווצרו גושים גדולים להפסיק פעולת הערבול.
  • להוציא על משטח ולגבש לבצק, אבל לא ללוש!
  • לשטח למלבן, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר שעה.
  • לרדד את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעדינות, להרים את הבצק בזהירות מדי פעם.
  • נניח את העיגול מעל התבנית ולהדק מסביב לדפנות, ולהסיר עם סכין את השאריות.
  • נחורר את הבצק עם מזלג (מהבצק שנשאר אפשר להכין עוגיות)
  • נניח על הבצק נייר אפייה מקומט, ונמלא בקטניות למשקולת.
  • נכניס למקפיא לחצי שעה ונוציא.
  • נאפה כרבע שעה בחום של 180.
  • נוציא מהתנור ונסיר את הנייר עם הקיטניות, ונצנן. (לשמור לפעם הבאה).

הכנה למילוי:

  • נטרוף יחד שתי ביצים וחצי כוס סוכר היטב, לא להקציף.
  • נמיס חצי קופסא שמנת מתוקה עם 200 גר שוקולד מריר במיקרוגל.
  • נצנן מעט ונוסיף את הביצים הטרופות לתערובות השוקולד, נערבב היטב ונשפוך מעל לבצק.
  • נכניס לתנור לעוד 20 דקות בערך.
  • כשנוציא את העוגה באמצע צריך להיות רוטט ואחר כך זה מתמצק.

להכנת גנאש שוקולד – אופציונלי:

  • נרתיח את השוקולד עם השמנת.
  • נמזוג על העוגה כשהיא מצוננת מעט.
מתכון פאי שוקולד
צילום: אילנה אברהם

מקור: אילנה אברהם