הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פאי לימון צרפתי בציפוי מרנג

מתכון פאי לימון

פאי לימון מרנג – טארט לימון מעולה בציפוי מרנג, בול כמו בצרפת.

שילוב משגע וטעים ברמות של חמוץ ומתוק. בצק פריך, לימון ומרנג.

מתכון פאי לימון

פאי לימון מרנג

הדפסה
מתכון מפורט לקינוח נוסטלגי
של: נעמי שושן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

מרכיבים לבצק:

  • 100 גרם חמאה קרה 1 חבילה
  • 200 גרם קמח
  • 1 כף אבקת סוכר
  • ½ כפית שטוחה מלח
  • 1 ביצה

לציפוי המרנג:

  • 3 חלבונים
  • 100 גרם סוכר

לקרם:

  • מיץ סחוט מארבעה לימונים בגודל בינוני
  • גרידה של לימון
  • 3 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 1 כף גדושה של קורנפלור
  • 50 גרם חמאה רכה ½ חבילה

שלבי הכנה

הכנת הבצק:

  • נכניס למיקסר עם להב פלדה את אבקת הסוכר, ביצה, קמח ומלח.
  • נערבב עד לקבלת פירורים.
  • נכניס את החמאה בהדרגה ונערבל עד שמקבלים בצק רך ונעים.
  • נעשה כדור ומכניס לקירור עד להכנת הקרם לימון .

הכנת קרם הלימון:

  • להקציף את הביצים בלי להפריד עם הסוכר עד שמקבלים תערובת תפוחה ובהירה.
  • בסוף להכניס את הקונפלור ללא מיקסר.
  • למזוג את המיץ של 4 לימונים + גרידת הלימון על הגז עד סף רתיחה.
  • להכניס לסיר של המיץ לימון את תערובת הביצים ולבשל תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם סמיך.
  • לכבות את הגז ולהכניס את ה50 גרם חמאה (לוודא שהיא רכה) ולערבב.
  • להכניס לקירור.
  • להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד לעיגול לעובי בינוני.
  • לשטח לתבנית יורדת בקוטר 23 ס”מ ולחתוך את הבצק המיותר מהשוליים עם סכין .
  • לכסות בנייר סופג ומעל להניח אבנים קטנות.
  • לאפות לאחת עשרה דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
  • להוריד את הנייר ואת האבנים ולאפות לעוד רבע שעה נוספת ולקרר.
  • למרוח את הקרם על הטארט ולקירור.

הכנת המרנג:

  • להקציף 3 חלבונים עם קורט מלח + 100 גרם סוכר עד שמקבלים קצף יציב.
  • להכניס לשקית זילוף את תערובת החלבונים ולזלף את הצורה הרצויה מעל לטארט.
  • לעבור עם ברנר על העוגה (אם אין לכם אז אפשר בתנור גריל בחום גבוה ולכמה דקות אך לשים עין ולהיזהר שלא יישרף).
מתכון פאי לימון
צילום: נעמי שושן

מקור: ז’קלין פדלון ונעמי שושן