פאי לימון מרנג – טארט לימון מעולה בציפוי מרנג, בול כמו בצרפת.
שילוב משגע וטעים ברמות של חמוץ ומתוק. בצק פריך, לימון ומרנג.
פאי לימון מרנג
מתכון מפורט לקינוח נוסטלגי
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
מרכיבים לבצק:
- 100 גרם חמאה קרה 1 חבילה
- 200 גרם קמח
- 1 כף אבקת סוכר
- ½ כפית שטוחה מלח
- 1 ביצה
לציפוי המרנג:
- 3 חלבונים
- 100 גרם סוכר
לקרם:
- מיץ סחוט מארבעה לימונים בגודל בינוני
- גרידה של לימון
- 3 ביצים
- 150 גרם סוכר
- 1 כף גדושה של קורנפלור
- 50 גרם חמאה רכה ½ חבילה
שלבי הכנה
הכנת הבצק:
- נכניס למיקסר עם להב פלדה את אבקת הסוכר, ביצה, קמח ומלח.
- נערבב עד לקבלת פירורים.
- נכניס את החמאה בהדרגה ונערבל עד שמקבלים בצק רך ונעים.
- נעשה כדור ומכניס לקירור עד להכנת הקרם לימון .
הכנת קרם הלימון:
- להקציף את הביצים בלי להפריד עם הסוכר עד שמקבלים תערובת תפוחה ובהירה.
- בסוף להכניס את הקונפלור ללא מיקסר.
- למזוג את המיץ של 4 לימונים + גרידת הלימון על הגז עד סף רתיחה.
- להכניס לסיר של המיץ לימון את תערובת הביצים ולבשל תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם סמיך.
- לכבות את הגז ולהכניס את ה50 גרם חמאה (לוודא שהיא רכה) ולערבב.
- להכניס לקירור.
- להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד לעיגול לעובי בינוני.
- לשטח לתבנית יורדת בקוטר 23 ס”מ ולחתוך את הבצק המיותר מהשוליים עם סכין .
- לכסות בנייר סופג ומעל להניח אבנים קטנות.
- לאפות לאחת עשרה דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
- להוריד את הנייר ואת האבנים ולאפות לעוד רבע שעה נוספת ולקרר.
- למרוח את הקרם על הטארט ולקירור.
הכנת המרנג:
- להקציף 3 חלבונים עם קורט מלח + 100 גרם סוכר עד שמקבלים קצף יציב.
- להכניס לשקית זילוף את תערובת החלבונים ולזלף את הצורה הרצויה מעל לטארט.
- לעבור עם ברנר על העוגה (אם אין לכם אז אפשר בתנור גריל בחום גבוה ולכמה דקות אך לשים עין ולהיזהר שלא יישרף).
להשאיר תגובה