מתכון של קציצות ירק ממכרות בנוסח עיראקי, קציצות ערוק שהן לביבות ירק עיראקיות עם תפוחי אדמה.
אז קבלו מתכון של קציצות ירק אורגינל מהמטבח העיראקי, קציצות עשירות וטעימות.


ערוק – מתכון קציצות ירק עיראקיות
לביבות ירק בנוסח עיראקי. קלות, טעימות וממכרות.
ציוד
- מחבת לטיגון
- סיר
מרכיבים
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 1 בצל גדול
- 2 ביצים
- ½ צרור פטרוזיליה
- 2 גבעולי בצל ירוק כולל העלים
- 2 כפות קמח
- ½ כפית מלח
- פלפל שחור קורט
- ¼ כפית בהרט לקציצות או כמון
- שמן לטיגון
שלבי הכנה
- נבשל את התפוח אדמה בישול מלא ומקלפים ואז מועכים שלא יהיו גושים.
- נקצוץ בצל יבש וסוחטים מנוזלים את הבצל ירוק.
- נפרוס דק את הבצל הירוק, מוסיפים את הביצים והקמח ומתבלים.
- נטגן בשמן גובה ס"מ מהמחבת עד להשחמה משני הצדדים, ואז נניח על נייר סופג.

מקור: ערוק מתכון מאת דורית אלישע
מעולה תודה רבה.
היי נינה,
שמחים שאהבת, ואת מוזמנת להראות לנו איך הן יצאו לך בקבוצה 🙂