מתכון של עראיס ביתי פינוק של היום – מנה בשרית, מהירה ופשוטה להכנה שכל המשפחה תאהב!
עראיס בפיתה צלויה, הכנה בתנור, מחבת, או אפילו טוסטר, עם מעטפת קראנצ’ית ומילוי רך ועסיסי.
עראיס ביתי עסיסי ומפנק
כשבא לכם לאכול על האש בלי לעשות על האש
ציוד
- רשת גריל / מחבת פסים / טוסטר ביתי
מרכיבים
- 300 גרם בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
- 1 בצל
- 3 פיתות
- 1 חופן נדיב פטרוזיליה
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 כף שמן זית
- מעט שמן זית להזלפה
- מלח קורט
- פלפל שחור גרוס מעט
שלבי הכנה
- נחתוך את הבצל לקוביות קטנות ונטגן במחבת עם שמן זית עד להזהבה.
- נקצוץ את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
- נוסיף את הבשר, הבצל המטוגן, שמן הזית והתבלינים לקערה.
- נערבב ונלוש היטב את כל החומרים.
- נחלק את התערובת ל-6 קציצות שוות.
- נחצה את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר.
- נשמן רשת גריל / או מחבת פסים / או טוסטר ביתי בשמן זית, ונכוון על חום בינוני.
- נצלה את חצאי הפיתות כ-10 דקות: תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
הערות וטיפים
בתום הצלייה ניתן להכניס לכמה דקות לתנור ב- 190. מומלץ להגיש חם לצד טחינה וסלט.
מקור: Ariella Goldman
להשאיר תגובה