מתכון של עוף שלם טעים ועסיסי במיוחד בשילוב תפוחי אדמה נימוחים!
מתכון של עוף שלם בתנור בצלייה איטית עם תפוחי אדמה מושלמים.
עוף שלם בתנור בצלייה איטית
מתכון של עוף ותפוחי אדמה לצלייה איטית בתנור!
ציוד
- סיר צלייה
מרכיבים
- 1 עוף שלם
- 2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
- ½ 1 כוסות יין מתוק יין קידוש מתוק
- ½ כוס מים
- 6 פלפל אנגלי
- 2 יחידות עלי דפנה
- 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות רוטב צ'ילי חריף
- 1 ראש שום
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית פלפל גרוס
- 2 כפיות מלח גרוס
- 1 כף סילאן/דבש
שלבי הכנה
- בסיר צלייה לשים את העוף.
- לפזר עליו את הצ'ילי מתוק והחריף, פלפל גרוס, 1/4 כפית מלח גרוס, סילאן , שמן, פפריקה מתוקה ושן שום כתושה.
- למרוח היטב על כל העוף.
- לקלף את תפוחי האדמה הקטנים ולשים בסיר מסביב לעוף.
- להוסיף יין מתוק, פלפל אנגלי עלי דפנה, ראש שום 1 כפית מלח גס, ולהשרות במקרר כשלוש שעות.
- להכניס לתנור בחום 150 מעלות ל 5-6 שעות מדי פעם לפזר רוטב על העוף ותפוחי האדמה.
מקור: סיגל פרץ ברמר – מוזמנים לעקוב:
אפייה ביתית סיגל ברמר | אינסטגרם
מכינים מרינדה או שמים כל רכיב בנפרד??
היי משה,
אנחנו ממליצים לעבוד לפי הוראות ההכנה של המתכון ולהוסיף את המרכיבים לפי הסדר שמופיע בהן.
בהצלחה!
הי צריך לכסות עם המכסה של הסיר צליה?
היי גליה,
עדיף לשים מעל נייר אפייה ועליו נייר כסף.
בהצלחה!