הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוף עם זיתים לשישי בשילוב טעמים אדיר

מתכון עוף בזיתים

מתכון של עוף עם זיתים לשישי – מרוקאים או לא, עוף עם זיתים זה תמיד קלאסי, ולא סתם אחד המאכלים הידועים ונפוצים בארצנו הקטנה. 

מתכון מיוחד במינו. עוף מבושל במשך 3 שעות, סופג את הטעמים של הזיתים והשמן היוצא מהם בבישול ופשוט נותן טעם מטריף חושים.

מתכון עוף בזיתים

עוף עם זיתים לשישי

הדפסה
מתכון של עוף עם זיתים לשישי – מרוקאים או לא, עוף עם זיתים זה תמיד קלאסי.
Total Time 20 minutes
של: אילנה לוי

ציוד

  • סיר רחב

מרכיבים

  • 1 כף שמן
  • 4 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 1 קילו כרעי עוף
  • 1 צנצנת זיתים אם יש תוצרת בית או זיתים סורים שבורים מהמשק
  • ½ כף אבקת מרק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית כמון
  • ½ כוס מים

שלבי הכנה

  • בסיר רחב במעט שמן נטגן 4 בצלים חתוכים לטבעות.
  • נטגן עד קבלת צבע של קירמול.
  • נוסיף 3 שיני שום קצוצות ואחרי כמה שניות נוסיף את כרעי העוף.
  • נטגן את העוף משני הצדדים עד שמתקבל צבע חום יפה.
  • נוסיף צנצנת זיתים אם יש תוצרת בית (שהכנו בעצמנו אחרי עונת המסיק) שטופים במי ברז ואם אין אפשר לקנות זיתים סורים שבורים בשוק. (אני לא הוצאתי את הגלעינים וכמובן שהזהרתי את כולם).
  • נוסיף את האבקת מרק, פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס, כורכום וכמון. אין צורך במלח.
  • נוסיף חצי כוס מים כשהכל רותח, נעביר ללהבה הקטנה ביותר ועל אש נמוכה ולבשל 3 שעות.
  • מידי פעם נשקה מנוזלי הרוטב עם כף מסביב.
  • ניתן להשתמש בזיתים מגולענים מקופסה ולהרתיח אותם פעמיים עם מים ולשפוך כדי להוציא את הטעמים הנלווים של הקופסה לפני שהכנסתם לסיר עם העוף.
מתכון עוף בזיתים
צילום: אילנה לוי

מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב בדף: אילנה לוי מתכונים