הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוף מוקפץ עם נודלס, בנוסח אסייתי, מזין ועשיר בירקות!

עוף מוקפץ

אין ארוחה עשירה יותר מאשר עוף מוקפץ עם נודלס וירקות! מנה מזינה, מתובלת מאוד והכי טעימה שגם ילדים אוהבים! מתכון פשוט לארוחה מפנקת ושוברת שגרה לכל המשפחה ולא צריך שום דבר נוסף ליד.

עוף מוקפץ עם נודלס בנוסח אסייתי

הדפסה
מתכון לעוף מוקפץ עם נודלס ושלל ירקות
של: אריאלה גולדמן

מרכיבים

  • 1 ק”ג סטייק פרגיות טרי/חזה עוף
  • 400 גרם אטריות נודלס רחבות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 פלפל ירוק כהה חתוך לרצועות
  • 1 פלפל כתום/ צהוב חתוך לרצועות
  • 2 גזרים חתוכים למקלות דקים
  • 1 פלפל צ’ילי אדום טרי פרוס דק
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי פרוס דק – לא חובה
  • שמן שומשום
  • שומשום
  • דבש
  • פפריקה חריפה/מתוקה
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • רוטב טריאקי

שלבי הכנה

  • חותכים את הפרגיות לרצועות (אפשר גם נתחי חזה עוף – רק לשים לב לזמן צלייתם כדי שלא יתייבשו)
  • מחממים במחבת ווק על להבה בינונית.
  • מוסיפים 3 כפות שמן שומשום, מוסיפים את רצועות הפרגית וומטגנים במשך כ־10 דקות.
  • מוסים 2 כפות דבש ומבשלים עד צמצום הרוטב.
  • מוסיפים כף שטוחה של פפריקה, מטגנים עד השחמת הפרגיות, מוציאים את הבשר לצלחת ומניחים בצד.
  • מוסיפים לאותה מחבת 2 כפות שמן, רבע כפית כורכום, 1 כף דבש ומקפיצים את כל הירקות עד הזהבה וקבלת מרקם רך.
  • מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
  • מחזירים את רצועות הפרגית, מוסיפים רבע כוס רוטב טריאקי ומקפיצים יחד לאיחוד מושלם.
  • מבשלים אטריות נודלס בסיר נפרד ולפי הוראות היצרן.
  • מסננים, מוסיפים כף שמן ושומשום ומערבבים.
עוף מוקפץ
צילום: אריאלה גולדמן


מקור: אריאלה גולדמן