מתכון של עוף חמוץ מתוק טעים ומיוחד שהוא בעצם מנת הדגל של המטבח הסיני.
עם אוכל כזה נפלא בבית לא תרצו יותר לאכול סיני בחוץ! יוצא כמו במסעדות אותנטיות.
עוף חמוץ מתוק
הרגשה של מסעדה סינית מצוינת אצלכם במטבח.
ציוד
- כוס חד פעמית קרה
- מחבת גדולה בינונית
- סיר קטן
מרכיבים
- שמן
- 2 גמבה/פלפל שושקה
- 3 שום כתוש
- 1 כוס רוטב צ’ילי מתוק
- ½1 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ½ לימון
- ½ כפית שומשום לבן
- 1 כפית דבש אפשרות
- 1 חבילה חזה עוף פרפר
- ½1 כוסות קמח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 ביצה
- 1 כוס סודה קרה
שלבי הכנה
להכנת הרוטב:
- לטגן במחבת במעט שמן את הגמבה/פלפל שושקה שנחתוך לרצועות/קוביות קטנות קטנות מראש, עד שמתרכך היטב.
- להוסיף 3 שיני שום כתוש, כוס רוטב צ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור גרוס.
- לסחוט חצי לימון ולהוסיף שומשום לבן.
- לתת להכל לבעבע ואז לטעום ולהוסיף אם משהו חסר (ניתן להוסיף גם מעט דבש).
- לכבות או לשים על אש נמוכה מאוד שהרוטב לא יתאדה מידי.
להכנת העוף:
- לחתוך פרפר חזה עוף לקוביות בינוניות (לא גדולות מדי) ונמליח מעט.
- לערבב בקערה כוס וחצי קמח עם חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה.
- להוסיף ביצה ולהוסיף כוס סודה קרה מאוד בהדרגה (אולי תצטרכו קצת פחות מכוס, נוסיף ונערבב עם מטרפה עד שיש בלילה מעט סמיכה לא מדי).
- נעשה את הבלילה סמוך לטיגון ולא מראש.
- לקחת סיר קטן ולשים שמן בנדיבות שיהיה טיגון עמוק.
- לטבול את החזה עוף בבלילה ומיד לשמן ולטגן עד להזהבה.
- ישר אחרי טיגון להעביר לרוטב שהכנו ולערבב שתי דקות כך שהרוטב נספג.
מקור: איילת ממן
מה זה 1 חבילה חזה עוף פרפר
מה אומרת הכמות?
שאדע להגדיל כמויות רכיבים אם צריך
תודה רבה ואשמח למענה מהיר
היי נועה,
בערך קילו, קילו וחצי של חזה עוף פרוס.
בהצלחה!