עוף בתנור עם תפוחי אדמה, בנוסח משגע שהילדים יריבו על הביס האחרון! מתכון מהיר ומושלם לחופש הגדול, למנה שהילדים זוללים בלי ויכוח! ארוחה מפנקת בדיוק כמו שילדים אוהבים ורק בגלל החיוך שלהם, אתם תכינו אותה שוב ושוב!
עוף בתנור עם תפוחי אדמה
מתכון קל ומהיר לעוף בתנור עם תפוחי אדמה שהילדים יזללו
מרכיבים
שלב 1:
- עוף שטוף היטב, איזה חלק שאוהבים אפשר גם שלם
- 3 עלי דפנה
- 3 פלפל אנגלי
- 1.5 כף כורכום
- 1.5 כף מרק עוף
- תפוח אדמה כמה שאוהבים
שלב 2:
- 2 עלי דפנה
- 2 פלפל אנגלי
- 1 כפית כורכום
שלב 3:
- ¼ כוס שמן זית
- 4 כפות רוטב טריאקי
- ½ כפית כמון
- כפית כורכום
- כף פפריקה
- מלח קורט
- פלפל שחור גרוס קורט
- 1 כפית כוסברה יבש
- 2 שיני שום
שלבי הכנה
שלב 1:
- מבשלים עוף בסיר עם עלי דפנה, פלפל אנגלי, כורכום, ומרק עוף, במשך 20 דקות. מוציאים מהמים ושומרים בקערה שתי כוסות מהנוזלים.
שלב 2:
- מקלפים תפוחי אדמה שלמים, וחותכים פסים כמו בתמונה (לא עד הסוף).
- מרתיחים את תפוחי האדמה במשך 15 דקות בסיר עם העלי דפנה, פלפל אנגלי וכורכום.
- מוציאים אותם מהמים, שוטפים ומניחים בצד.
שלב 3:
- לוקחים את הקערית עם הנוזלים ששמרנו בצד, מוסיפים שמן זית, רוטב טריאקי, כמון, כורכום, פפריקה, מלח פלפל שחור גרוס, כוסברה יבשה, ושיני שום כתושות, מערבבים היטב, מניחים נייר אפייה בתבנית ומסדרים את העוף ותפו”א.
- מפזרים עם כף את הרוטב על הכל (אם נשאר משהו לשפוך מהצד בתבנית).
- אופים ב־180 מעלות, במדרגת אמצע ובמצב גריל.
- לאחר השחמה הופכים ואופים עד השחמת הצד השני.
מקור: חנית וצביקה טרבלסי
להשאיר תגובה