מתכון של עוף בתנור עם תפוחי אדמה, ארוחה קלאסית מושלמת לכל המשפחה.
ארוחה טעימה, שמכינים במהירות שתשאיר לכם את כל היום להתפנק ולהתרווח!
עוף בתנור עם תפוחי אדמה מעוכים
מתכון קל בתיבול משגע. מושלם לכל ארוחה!
ציוד
- סיר רחב
מרכיבים
- שוקיים עוף כמה שאוהבים
- תפוחי אדמה כמה שאוהבים
- 4 בצל
- 2 כפיות שום כתוש
- 1 כף כורכום
- 2 כפות דבש / סילן
- 1 כף מרק עוף
- פלפל שחור גרוס קורט
- מלח גס קורט
- פטרוזליה יבשה לפי הטעם
- בזיליקום יבשה לפי הטעם
- רוטב סויה ליצוק מעל הכל
- דבש לזיגוג
שלבי הכנה
- נרתיח תפוחי אדמה עם הקליפה בסיר עם מים רותחים, עד שהם נהיים רכים, מוציאים, נסנן ונקרר.
- אחרי שהם מתקררים נדפוק אותם ממש מעט ובעדינות עם פטיש של שניצל ונניח בצד. (רק כדי שהם יפתחו בצורה יפה).
- ניקח סיר רחב נטגן 4 בצלים חתוכים לחציים.
- להוסיף 2 כפיות שום כתוש, וכשהבצל מזהיב נוסיף ככף שטוחה של כורכום, 2 כפות דבש/ סילאן.
- להכניס את השוקיים ונטגן משני הצדדים.
- להוסיף את התפוחי אדמה וככוס מים רותחים (אם צריך בהמשך עוד אז להוסיף), כף מרק עוף, פלפל שחור גרוס, מלח גס, פטרוזיליה ובזיליקום יבשים, ולפזר רוטב סויה מעל הכל.
- נבשל על אש נמוכה עד שהעוף מוכן ומידי פעם נשקה את הכל עם הרוטב.
- ב 7 דקות אחרונות נפזר שוב פטרוזיליה יבשה ונזגג מעט דבש על הכל.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
מקור: אילנית כרבי
להשאיר תגובה