הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי רך, ביתי ומנחם

מתכון עוף בתנור

אין כמו טעם של עוף בתנור צלוי היטב, מעט חרוך למעלה.

מנת עוף מלווה בתפוחי אדמה שזופים וקריספיים, וקיבלנו ביס מושלם.

מתכון עוף בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר
מתכון עוף בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר
מתכון עוף בתנור

עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי רך, ביתי ומנחם

הדפסה
עוף רך במרינדת שום מטורפת
של: סתיו סעדון עמר

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 6-8 חלקי עוף – שוקיים ירכיים, כנפיים
  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות
  • 4 בצלים
  • 1 ראש שום
  • 1 כפית מלח גס
  • 3 כפות שמן זית

למרינדה:

  • 7 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף חרדל
  • 3 כפות פטרוזיליה מיובשת או כוסברה
  • ¼ כוס שמן זית

שלבי הכנה

  • לשטוף ונייבש היטב את חלקי העוף, אם יש לכם זמן הניחו אותו במסננת ותנו לנוזלים לרדת, אם אין זמן נגבו בעדינות בנייר סופג כמה שאפשר, ככל שהעוף יהיה יבש יותר כך המרינדה תדבק טוב יותר ולא יהיו נוזלים מיותרים בתבנית.
  • לסדר בתבנית פלחי תפוחי אדמה, פלחי בטטות, בצלים (רצוי קטנים יחסית) חצויים ושיני שום שלמות.
  • מעל כל הירקות לפזר מעט מלח גס ו-3 כפות שמן זית ולערבב מעט.
  • בקערית נפרדת לערבב את כל חומרי המרינדה לתערובת חלקה ואחידה.
  • לשפוך על העוף ולעסות אותו כמה דקות בידיים עד שכל החלקים עטופים היטב במרינדה.
  • לא להתפתות להוסיף אפילו טיפת מים מאחר והירקות והעוף מגירים המון נוזלים במהלך הבישול.
  • לסדר את חלקי העוף מעל שכבת הירקות שבתבנית.
  • לעטוף בנייר כסף כפול כך שהתבנית תהיה אטומה, ולהכניס לתנור שחומם מראש על 220° במצב טורבו.
  • כעבור שעה-שעה ורבע בערך, להוציא מהתנור.
  • להסיר את נייר הכסף, ולנסות קצת להפוך את מיקום העוף והירקות, כך שהעוף יישב בתוך הנוזלים והירקות (בעיקר תפוחי האדמה) יהיו למעלה, כך הירקות מקבלים צריבה יפה והעוף נשאר עסיסי מאחר והוא ממשיך להתבשל בתוך הנוזלים.
  • מידי פעם להשקות את העוף בנוזלים גם מלמעלה.
  • להחזיר את התבנית לתנור החם, ללא כיסוי, לעוד בערך 20-30 דקות, או עד שהוא נראה מספיק שחום לטעמכם.
מתכון עוף בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר

מקור: עוף בתנור – סתיו סעדון עמר