אין כמו טעם של עוף בתנור צלוי היטב, מעט חרוך למעלה.
מנת עוף מלווה בתפוחי אדמה שזופים וקריספיים, וקיבלנו ביס מושלם.
עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי רך, ביתי ומנחם
עוף רך במרינדת שום מטורפת
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 6-8 חלקי עוף – שוקיים ירכיים, כנפיים
- 4 תפוחי אדמה
- 2 בטטות
- 4 בצלים
- 1 ראש שום
- 1 כפית מלח גס
- 3 כפות שמן זית
למרינדה:
- 7 שיני שום כתושות
- 2 כפות פפריקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 2 כפות דבש
- 1 כף חרדל
- 3 כפות פטרוזיליה מיובשת או כוסברה
- ¼ כוס שמן זית
שלבי הכנה
- לשטוף ונייבש היטב את חלקי העוף, אם יש לכם זמן הניחו אותו במסננת ותנו לנוזלים לרדת, אם אין זמן נגבו בעדינות בנייר סופג כמה שאפשר, ככל שהעוף יהיה יבש יותר כך המרינדה תדבק טוב יותר ולא יהיו נוזלים מיותרים בתבנית.
- לסדר בתבנית פלחי תפוחי אדמה, פלחי בטטות, בצלים (רצוי קטנים יחסית) חצויים ושיני שום שלמות.
- מעל כל הירקות לפזר מעט מלח גס ו-3 כפות שמן זית ולערבב מעט.
- בקערית נפרדת לערבב את כל חומרי המרינדה לתערובת חלקה ואחידה.
- לשפוך על העוף ולעסות אותו כמה דקות בידיים עד שכל החלקים עטופים היטב במרינדה.
- לא להתפתות להוסיף אפילו טיפת מים מאחר והירקות והעוף מגירים המון נוזלים במהלך הבישול.
- לסדר את חלקי העוף מעל שכבת הירקות שבתבנית.
- לעטוף בנייר כסף כפול כך שהתבנית תהיה אטומה, ולהכניס לתנור שחומם מראש על 220° במצב טורבו.
- כעבור שעה-שעה ורבע בערך, להוציא מהתנור.
- להסיר את נייר הכסף, ולנסות קצת להפוך את מיקום העוף והירקות, כך שהעוף יישב בתוך הנוזלים והירקות (בעיקר תפוחי האדמה) יהיו למעלה, כך הירקות מקבלים צריבה יפה והעוף נשאר עסיסי מאחר והוא ממשיך להתבשל בתוך הנוזלים.
- מידי פעם להשקות את העוף בנוזלים גם מלמעלה.
- להחזיר את התבנית לתנור החם, ללא כיסוי, לעוד בערך 20-30 דקות, או עד שהוא נראה מספיק שחום לטעמכם.
מקור: עוף בתנור – סתיו סעדון עמר
זה מאוד דומה לעוף שאני מכין. משתמש בציר עוף ומוסיף טעם עשיר מאוד
בבישול בשני ללא כיסוי
גם 220 טורבו?
היי אפרת,
נכון, ממשיכים באותו חום ואותה תוכנית.
בהצלחה!
באיזה שלב בתנור להניח את התבנית?
תחתון, אמצעי או עליון?
היי קובי,
שלב אמצעי תמיד, אלא אם כן מצוין במתכון אחרת.
בהצלחה!
תודה רבה!
אכן השתמשתי באמצעי ויצא מעולה!