מתכון של עוף בתנור עם תפוחי אדמה, אין ארוחה יותר קלאסית מארוחה כזו! ארוחה שכולם ישמחו לקבל בכל הזדמנות!
ארוחה טעימה, שמכינים במהירות בימים עמוסים של אמצע השבוע. ארוחה מלאה טעימה ועשירה.
עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי טעים שיש
ארוחה טעימה, שמכינים במהירות בימים עמוסים של אמצע השבוע. ארוחה מלאה טעימה ועשירה.
ציוד
- תבנית חד פעמית גדולה
מרכיבים
- 4 כרעי עוף אפשר חתוכים
- 8 תפוחי אדמה אדומים (או מסוג נשיקות חתוכים לשמיניות)
- 8 גבעולי תימין קצוצים גס
למרינדה:
- 5 כפות שמן קנולה
- 1 כף סילאן
- 1 כף רוטב סויה אני שמה בסגנון סיני
- 1 כף גריל עוף
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- ½ כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית מלח שטוחה מאוד
שלבי הכנה
- לערבב טוב את רכיבי המרינדה עם העוף והתפוחי אדמה, ואז להעביר לתבנית.
- להשתמש בתבנית חד פעמית גדולה עם נייר אפיה, כך הנוזלים לא מתאדים מהר.
- לפזר מעל 8 גבעולי תימין קצוצים גס. (לא לוותר)
- להוסיף מהצד כוס מים.
- להכניס לתנור שחומם ל-190 מעלות, לשעה.
- להפוך באמצע את העוף, ונשקה עם הרוטב מדי פעם.
- להמשיך לצלות עד קבלת צבע זהוב חזק.
מקור: ישראלה אזולאי
לא ברור מההוראות האם לכסות את העוף בתנור בנייר רפיה אל להשאיר לא מכוסה
היי חרות,
אין צורך לכסות, את נייר האפייה שמים על התבנית עצמה.
בהצלחה 🙂
לא ברור להוסיף מהצד כוס מים
היי איציק,
להוסיף מהצד של התבנית ולא ישירות מעל כדי לא לפגוע בתיבול של העוף ותפו”א ולדלל אותו.
בהצלחה 🙂
האם העוף לא מתייבש ללא כסוי התבנית?
היי יפה,
לא אמור להתייבש אם אופים ב-180 מעלות, אפילו לא ב-200. צריך באמצע להפוך ולהמשיך אפייה.
בהצלחה 🙂