עוף בתנור בטעמים וריחות נפלאות ממרינדה קסומה.
בדגש על רוטב קארי המשדרג את הטעם ברמות!
עוף בתנור עם תפוחי אדמה בקארי
מנה מעולה בהכנה קלה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 6 ירכיים
- 5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לפרוסות
- 1 בצל חתוך לפרוסות
- 3 שיני שום פרוסות
- ½ כוס שמן זית
- ¾ כוס מים
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- 2 כפיות קארי
- 2 כפיות בזיליקום מיובש
- ¼ כפית פפריקה חריפה
שלבי הכנה
- לפזר את הבצל ושיני שום בתבנית די עמוקה ורחבה.
הכנת המרינדה:
- לערבב את התבלינים עם שמן זית, העוף, ותפוחי האדמה.
- לפזר בתבנית, ואז מצד התבנית למזוג את המים.
- לחמם תנור ל-190 מעלות, להכניס לאפיה של שעה בערך, עד שתפוחי האדמה רכים.
- באמצע האפייה, להפוך ולהשקות את העוף.
מקור: ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה