מתכון מעולה של עוף בתנור ברוטב אסייאתי עסיסי, שכל כל קל להכין אותו בבית.
מנה יפה של עוף בתנור עסיסי ורך, שחום ושזוף ועטוף במרינדה מושלמת.
עוף בתנור ברוטב אסייאתי הורס
עוף במרינדה של טריאקי, צ’ילי מתוק, שמן שומשום וסויה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- כרעיים או פרגיות
- ¾ כוס רוטב טריאקי
- ¾ כוס רוטב צ’ילי מתוק
- כמה טיפות שמן שומשום
- 4 כפות סויה איכותית
שלבי הכנה
- נסדר את הכרעיים בקערה.
- נמזוג מעל את חומרי המשרה, נערבב היטב ומעבירים למקרר ללילה.
- נסדר את העופות בתבנית ללא המרינדה, שאותה נשמור בצד.
- נכסה את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך כ-40 דקות.
- נוציא מהתנור ובזהירות שופכים את הנוזלים שהצטברו בתבנית.
- נמזוג מעל העופות את המרינדה ששמרנו.
- נערבב מעט כך שהעופות יהיו מכוסים היטב.
- נחזיר לתנור ללא נייר כסף הפעם, לכ-20-30 דקות.
מקור: עוף בתנור ברוטב אסייאתי – כרמית דהאן
לאיזה כמות כרעיים / נתחים
תספיק המרינדה
היי ניצה,
היא תספיק ל-2 ק”ג בשר.
בהצלחה!