הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוף בתנור, שמכינים בקלות, עם תפוחי אדמה בקארי!

עוף בתנור

אם אתם אוהבים תיבול, המתכון הזה ללא ספק בשבילכם! עוף בתנור עם תפוחי אדמה ורוטב קארי משגע שמדרג כל ביס ויוצר חגיגה של ממש! מתכון פשוט ומהיר לארוחה עשירה ומפנקת במיוחד שתקפיץ את כל המשפחה! חובה לטעום!

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

הדפסה
מתכון קל ומהיר לעוף בתנור עם תפוחי אדמה שהילדים יזללו
של: חנית וצביקה טרבלסי

מרכיבים

שלב 1:

  • עוף שטוף היטב, איזה חלק שאוהבים אפשר גם שלם
  • 3 עלי דפנה
  • 3 פלפל אנגלי
  • 1.5 כף כורכום
  • 1.5 כף מרק עוף
  • תפוח אדמה כמה שאוהבים

שלב 2:

  • 2 עלי דפנה
  • 2 פלפל אנגלי
  • 1 כפית כורכום

שלב 3:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 4 כפות רוטב טריאקי
  • ½ כפית כמון
  • כפית כורכום
  • כף פפריקה
  • מלח קורט
  • פלפל שחור גרוס קורט
  • 1 כפית כוסברה יבש
  • 2 שיני שום

שלבי הכנה

שלב 1:

  • מבשלים עוף בסיר עם עלי דפנה, פלפל אנגלי, כורכום, ומרק עוף, במשך 20 דקות. מוציאים מהמים ושומרים בקערה שתי כוסות מהנוזלים.

שלב 2:

  • מקלפים תפוחי אדמה שלמים, וחותכים פסים כמו בתמונה (לא עד הסוף).
  • מרתיחים את תפוחי האדמה במשך 15 דקות בסיר עם העלי דפנה, פלפל אנגלי וכורכום.
  • מוציאים אותם מהמים, שוטפים ומניחים בצד.

שלב 3:

  • לוקחים את הקערית עם הנוזלים ששמרנו בצד, מוסיפים שמן זית, רוטב טריאקי, כמון, כורכום, פפריקה, מלח פלפל שחור גרוס, כוסברה יבשה, ושיני שום כתושות, מערבבים היטב, מניחים נייר אפייה בתבנית ומסדרים את העוף ותפו"א.
  • מפזרים עם כף את הרוטב על הכל (אם נשאר משהו לשפוך מהצד בתבנית).
  • אופים ב־180 מעלות, במדרגת אמצע ובמצב גריל.
  • לאחר השחמה הופכים ואופים עד השחמת הצד השני.
עוף בתנור
צילום: ישראלה אזולאי

מקור: ישראלה אזולאי