המתכון של העוף בטמפורה הזה הוא אחד הקלים והטעימים שיש.
כשאנחנו מזמינים ממסעדה אסייתית זו בדיוק המנה שהילדים מבקשים.
עוף בטמפורה ברוטב צ’ילי
קל להכנה וטעים יותר מהעוף בטמפורה במסעדות!
ציוד
- סיר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
להכנת הטמפורה:
- 1 כוס קמח
- ½ כוס קורנפלור
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 ביצה
- 1 כוס מים קרים
להכנת רוטב הצ’ילי:
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף סילאן
- ½ כוס רוטב צ’ילי מתוק
- 1 כף מים חמים
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- שומשום
שלבי הכנה
- נערבב בקערה גדולה את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
- נכניס את קוביות חזה העוף לקערת הבלילה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.
- לאחר חצי שעה, לחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה – להוציא לנייר סופג.
- נחמם בסיר קטן מעט שמן ונוסיף פפריקה, סילאן, רוטב צ’ילי, מלח, פלפל וכף מים חמים (רק כף אחת! זה הסוד!) נערבב היטב.
- לבשל 5 דקות על אש נמוכה.
- להכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה לרוטב.
- לערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
- ניתן לפזר שומשום אם אוהבים.
- נגיש חם על מצע אורז או פירה.
מקור: Reut Hershkovitz
להשאיר תגובה