קבלו מתכון של עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מנה אסייתי טעימה במיוחד.
מנה כל כך טעימה שכל הילדים זה מה שירצו לאכול לארוחת צהריים!


עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
קל להכנה וטעים יותר מהעוף בטמפורה במסעדות!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
- מחבת רחבה
מרכיבים
- ½ קילו חזה עוף
להכנת הבלילה:
- ¾ כוס קמח תופח
- ½ כוס קורנפלור
- ½ כוס מים קרים
- 1 כפית מלח
להכנת הרוטב:
- 2 גמבות אדומות
- 2 בצל סגול
- ½ כוס צילי מתוק
- 4 כפות דבש
- 1 לימון
- שמן שומשום לא חובה, אבל זה כן מוסיף המון
שלבי הכנה
- לחתוך לקוביות חזה עוף.
להכנת הבלילה:
- לערבב את חומרי הבלילה עד שנגיע למרקם כמו זה של טחינה.
- להכניס את כל החזה עוף שחתכתם לבלילה ולערבב.
- לחמם שמן בסיר עמוק, וכשהוא מתחיל לרתוח להכניס את חתיכות חזה העוף לתוכו.
- נשים עין וכשחתיכה מזהיבה נעביר לצלחת גדולה.
להכנת הרוטב:
- לחתוך לקוביות את הגמבות והבצל ונקפיץ עם מעט שמן.
- להוסיף חצי כוס צילי מתוק, דבש ונסחוט לימון לרוטב.
- לקראת הסוף נוסיף שמן שומשום (לא חובה, אבל זה כן מוסיף המון).
- לתת עוד 20 דקות בישול על אש בינונית לרוטב שלנו – נתקן במידת הצורך לפי הטעם.
- כשהרוטב מוכן, להוסיף את העוף בטמפורה לרוטב ולערבב היטב.
- ניתן להוסיף בצל ירוק ושומשום לקישוט.

מקור: Daniella Kabudy
יצא מ ד ה י ם
היי אירית,
מעולה! נשמח לתמונות בקבוצה 🙂