יש יותר מתאים לארוחת צהריים – ותכלס לכל ארוחה – מאשר עוף בגריל רך ועסיסי מטריף בטעם ושחום ושזוף כמו שצריך?
אז קבלו מתכון שיעיף אתכם בקלות ההכנה שלו ובטעמים המופלאים שהוא יספק לכם.
עוף בגריל קל וטעים (רך כמו חמאה, עסיסי כמו בשר)
עוף בתנור שיעיף אתכם בהכנה קלה ובטעם מופלא.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 8 ירכי עוף
- ½ כוס שמן
- ½ כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
- ½ כפית צ’ילי גרוס
- 1 כפית תבלין עוף
- 2 כפות סילאן
- 1 כף טריאקי
- 1 כף מיונז
- שומשום
שלבי הכנה
- נפשיר או קונים טרי 8 ירכיים של עוף.
- נניח בתבנית עם נייר אפייה ואפשר לעטוף אותה בנייר כסף כדי שלא תתלכלך.
- בקערה נערבב שמן, מלח, פפריקה, צ’ילי גרוס, תבלין עוף, סילאן, טריאקי ומיונז, ומעסים היטב כל ירך.
- נפזר מעל שומשום ומניחים חזרה כל ירך לתבנית ומכסים בעוד נייר אפייה.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 200 בערך 35 דקות.
- נוריד את כיסוי נייר האפייה ואופים עוד 15 דקות על טורבו עד להשחמה.
מקור: עוף בגריל – איטל איטלי
שלום. מה ההוראות לגבי?..אין לי טורבו
היי מרק,
אפשר במקום טורבו, להעלות את החום ל-250 ולתת 10-15 דקות אפייה.
בהצלחה 🙂
שלום רב. האם אפשר אחרי תיבול לשמור במקפיה?
היי יוסף,
אכן כן, בהצלחה!!
נראה טעים, אפשרלוותר על השמן?
היי זהבית,
מומלץ שלא, אפשר לשים חצי מהכמות במקום.
צום קל וחתימה טובה
מה כמות ייתר המרכיבים ל- 8 ירכיים
ו- 8 שוקיים ?? זמן האפייה זהה ?
מצפה למענה. תודה . אסתי ב.