עוגת תפוחים שכבות מפנקת במיוחד, עם טעם של פעם וארומה נוסטלגית, אבל במרקם מפנק יותר! מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין לעוגה מרשימה ומשובחת שרק תחכו לאורחים כדי להגיש להם אותה! מתכון פשוט לעוגה מיוחדת!
עוגת תפוחים שכבות
ציוד
- תבנית 26 משומנת או תבנית 24 לעוגה גבוהה יותר
מרכיבים
למלית תפוחים:
- 10 תפוחים
- ½ כוס סוכר
- מיץ לימון מלימון אחד
- 1 כפית קינמון
- לבצק:
לבצק:
- 5 חלמונים
- 1 מחמאה 200 גרם
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף תמצית וניל
- 1 חבילה קמח אסם קטן 350 גרם, או 2 ושלושת רבעי כוס חד פעמי חם (או 2.5 כוסות מדידה אוניברסליים קמח רגיל ולהוסיף 1 אבקת אפייה)
- ¾ כוס סוכר
שלבי הכנה
למלית
- מקלפים תפוחים, פורסים אותם ומבשלים בסיר עם חצי כוס סוכר ומיץ מלימון אחד עד שכל הנוזלים מתאדים ומערבבים מידי פעם שלא ידבק לסיר. מורידים מהאש ושמים כפית קינמון ומקררים.
לבצק
- מערבבים את כל הרכיבים ידנית או במיקסר עם וו גיטרה.
- שמים שלושת רבעים מהבצק בתבנית ואופים ב-170 מעלות כעשרים דקות. הבצק בהיר.
- מוציאים את העוגה מהתנור, על הבצק החם שמים את התפוחים ומעל באופן שווה את הבצק שנותר.
- עם שתי כפות שמים על התפוחים כל פעם חלק מהבצק וכל פעם מרטיבים את הכפות במים כי הבצק דביק מאוד. שמים ומורחים כמה שיותר לא לפחד אם יש חורים כי בחום התנור הבצק מתרחב ומתאחד .
- אופים עד הזהבה מלאה, כ־30 דקות לפחות.
- מוציאים, מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
מקור: עוגת תפוחים – חני קונאשוילי
להשאיר תגובה