עוגת תפוחים משגעת, במרקם מפנק במיוחד וטעם עשיר שחייבים להכין לסוף השבוע! מתכון קל, שכולם יכולים להכין ותקבלו עוגה מטריפה שתבשם את הבית שלכם בריח אפייה של תפוחים וקינמון ויעשיר את אווירת השבת!
עוגת תפוחים מפנקת במיוחד
ציוד
- תבנית עגולה 26-30
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
לבצק:
- ¼2 כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- ½ כוס סוכר לבן, אפשר כוס סוכר לאוהבי מתוק
- גרידה מחצי לימון
- 1 ביצה L
- 1 כפית תמצית וניל
למלית:
- 6 תפוחים חמוצים
- 50 גרם סוכר לבן או חום או מעורבב
- 1 כפית קינמון
לציפוי פודינג:
- 2 ביצים
- 3 כפות חלב
- 1 כף סוכר
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
שלבי הכנה
להכנת המלית
- שוטפים ומקלפים את התפוחים (אפשר להשאיר עם קליפה גם). מנקים מגרעינים, חותכים לרבעים ולפרוסות. מערבבים עם הסוכר וקינמון.
להכנת ציפוי
- מערבבים את כל הרכיבים יחד היטב.
הרכבה
- לשים את חומרי הבצק היטב במיקסר ידני או לישה ביד.
- משמנים תבנית עגולה כולל הדפנות או מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומשמנים רק את הדפנות.
- לוקחים קצת מהבצק ומניחים בצד. (בצק זה ישמש לרצועות שנניח מעל התפוחים) ואת שאר הבצק משטחים בעזרת היד בתחתית התבנית וקצת בדפנות התבנית.
- את התבנית מכניסים למקרר למשך חצי שעה, מוציאים ומסדרים את מלית התפוחים מעל הבצק.
- מעל התפוחים יוצקים באופן שווה את ציפוי הפודינג.
- את הבצק שהשארנו בצד מרדדים, חותכים לרצועות ומניחים מעל בצורת רצועות או מפוררים.
- אופים ב־180 מעלות בתנור שחומם מראש במשך 35-45 דקות.
- כשהעוגה קרה אפשר לפזר אבקת סוכר.
מקור: עוגת תפוחים – אצל ברכה במטבח
מוזמנים גם לבקר בפייסבוק ובאינסטגרם
להשאיר תגובה