אין כמו טעם של תפוחים בוהקים ומלאי עסיסיות – סתם ככה לנשנוש, עם דבש, בסלט פירות עשיר, ובוודאי בעוגת תפוחים.
אז קבלו מתכון מושלם של עוגת תפוחים רכה ובריאה בניחוח קינמון מעלף ועם קמח כוסמין מלא ועשיר.
![מתכון עוגת תפוחים](https://yummio.co.il/wp-content/uploads/2023/08/-תפוחים143-e1693507438969.jpg)
![מתכון עוגת תפוחים](https://yummio.co.il/wp-content/uploads/2023/08/עוגת-תפוחים111-5-150x150.jpg)
עוגת תפוחים קינמון וכוסמין מלא
עוגה בריאה בניחוח קינמון מעלף וקמח כוסמין מלא
ציוד
- תבנית עגולה 26 או מלבנית בינונית או מאפינס
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 3 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי מגוררים גס בפומפייה
- 1 כפית סוכר קנים חום
- 1 כפית קינמון
- 4 ביצים שלמות
- ½ כוס סוכר קוקוס
- ½ כוס חצי כוס שמן קוקוס
- ½ כוס חלב צמחי כאן השתמשנו בחלב שקדים
- ½1 כוסות קמח כוסמין מלא
- ½1 כפית אבקת אפייה
- אגוזי מלך / פקאנים / שוקולד מריר קצוץ לזרות מעל העוגה
שלבי הכנה
- נזרה מעל גרד התפוחים סוכר קנים חום וקינמון ולהניח בצד.
- בקערה נטרוף יחד בסדר הבא: ביצים, חצי כוס סוכר קוקוס, חצי כוס שמן קוקוס, כוס חלב.
- נוסיף את התפוחים ונערבב, נוסיף קמח כוסמין ואבקת סודה, נערבב היטב.
- נעביר לתבנית עגולה/מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעל העוגה ניתן לזרות אגוזי מלך / פקאנים/ שוקולד מריר קצוץ.
- נעביר לתנור שחומם על 170 לאפייה של כחצי שעה.
- נמתין לקירור מלא ולפרוס.
- לזרות מעל העוגה: אגוזי מלך / פקאנים / שוקולד מריר קצוץ.
![מתכון עוגת תפוחים](https://yummio.co.il/wp-content/uploads/2023/08/-תפוחים4343-e1693507325150.jpg)
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
לא צריך אבקת אפיה?
היי רונית,
מתנצלים על התקלה – כוס וחצי קמח + כפית וחצי אבקת אפייה.
בהצלחה!!