אין כמו טעם של תפוחים בוהקים ומלאי עסיסיות – סתם ככה לנשנוש, עם דבש, בסלט פירות עשיר, ובוודאי בעוגת תפוחים.
אז קבלו מתכון מושלם של עוגת תפוחים רכה ובריאה בניחוח קינמון מעלף ועם קמח כוסמין מלא ועשיר.
עוגת תפוחים קינמון וכוסמין מלא
ציוד
- תבנית עגולה 26 או מלבנית בינונית או מאפינס
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 3 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי מגוררים גס בפומפייה
- 1 כפית סוכר קנים חום
- 1 כפית קינמון
- 4 ביצים שלמות
- ½ כוס סוכר קוקוס
- ½ כוס חצי כוס שמן קוקוס
- ½ כוס חלב צמחי כאן השתמשנו בחלב שקדים
- ½1 כוסות קמח כוסמין מלא
- ½1 כפית אבקת אפייה
- אגוזי מלך / פקאנים / שוקולד מריר קצוץ לזרות מעל העוגה
שלבי הכנה
- נזרה מעל גרד התפוחים סוכר קנים חום וקינמון ולהניח בצד.
- בקערה נטרוף יחד בסדר הבא: ביצים, חצי כוס סוכר קוקוס, חצי כוס שמן קוקוס, כוס חלב.
- נוסיף את התפוחים ונערבב, נוסיף קמח כוסמין ואבקת סודה, נערבב היטב.
- נעביר לתבנית עגולה/מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעל העוגה ניתן לזרות אגוזי מלך / פקאנים/ שוקולד מריר קצוץ.
- נעביר לתנור שחומם על 170 לאפייה של כחצי שעה.
- נמתין לקירור מלא ולפרוס.
- לזרות מעל העוגה: אגוזי מלך / פקאנים / שוקולד מריר קצוץ.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
לא צריך אבקת אפיה?
היי רונית,
מתנצלים על התקלה – כוס וחצי קמח + כפית וחצי אבקת אפייה.
בהצלחה!!