הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תפוחים פירורים נוסטלגית של סבתא

מתכון עוגת תפוחים

מתכון של עוגת תפוחים פירורים נוסטלגית של סבתא.

העוגה הכי טעימה, הכי מנחמת והכי מרחיבת לב שיש!

מתכון עוגת תפוחים

עוגת תפוחים פירורים נוסטלגית

הדפסה
קלה להכנה ומפנקת כמו שרק סבתא פינקה!
של: אורה ארגוב

ציוד

  • תבנית עגולה 24 או מלבנית 30X30
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

בצק:

  • ½3 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 2 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • ¼ חבילת מחמאה 50 גרם
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סוכר

מילוי:

  • 6 תפוחים
  • ¼ כוס סוכר
  • 3 כפות סילן
  • מיץ לימון מ ½ לימון
  • 1 כף קינמון

למריחה:

  • 6 ביסקוויטים פתיבר
  • ריבה למריחה

פיזור מעל העוגה:

  • 1 כוס אגוזים קצוצים
  • 1 חופן צימוקים וחמוציות

שלבי הכנה

בצק:

  • נלוש היטב את המרכיבים לבצק קטיפתי ונשים במקרר ללילה.

מילוי:

  • את התפוחים הקלופים וחתוכים לריבועים נניח בסיר ונבשל עם הסוכר, סילאן, מיץ לימון, קינמון עד גמר הנוזלים ואז נקרר היטב.

אופן הרכבת העוגה:

  • נוציא את הבצק מהמקרר יום אחרי לקחת אגרוף של בצק ולהניח במקפיא את שאר הבצק.
  • נרדד בתבנית למרוח ריבה על גבי הבצק ולפזר כ 6 ביסקוויטים פתיבר גרוסים לשים מעל את מילוי התפוחים.
  • נפזר ככוס אגוזים קצוצים עם חופן צימוקים וחמוציות.
  • נוציא בצק מהמקפיא ולגרד מעל התפוחים בעזרת מגרדת.
  • נכניס לתנור ל-20 דקות בערך ל-180 מעלות .
  • נצנן לפדר אבקת סוכר אם רוצים, ניתן לשים את העוגה במקרר.
מתכון עוגת תפוחים
צילום: אורה ארגוב

מקוראורה ארגוב

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב