מתכון של עוגת תפוחים פירורים נוסטלגית של סבתא.
העוגה הכי טעימה, הכי מנחמת והכי מרחיבת לב שיש!

עוגת תפוחים פירורים נוסטלגית
קלה להכנה ומפנקת כמו שרק סבתא פינקה!
ציוד
- תבנית עגולה 24 או מלבנית 30X30
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
בצק:
- ½3 כוסות קמח
- 2 ביצים
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 2 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ¼ חבילת מחמאה 50 גרם
- ½ כוס שמן
- ½ כוס סוכר
מילוי:
- 6 תפוחים
- ¼ כוס סוכר
- 3 כפות סילן
- מיץ לימון מ ½ לימון
- 1 כף קינמון
למריחה:
- 6 ביסקוויטים פתיבר
- ריבה למריחה
פיזור מעל העוגה:
- 1 כוס אגוזים קצוצים
- 1 חופן צימוקים וחמוציות
שלבי הכנה
בצק:
- נלוש היטב את המרכיבים לבצק קטיפתי ונשים במקרר ללילה.
מילוי:
- את התפוחים הקלופים וחתוכים לריבועים נניח בסיר ונבשל עם הסוכר, סילאן, מיץ לימון, קינמון עד גמר הנוזלים ואז נקרר היטב.
אופן הרכבת העוגה:
- נוציא את הבצק מהמקרר יום אחרי לקחת אגרוף של בצק ולהניח במקפיא את שאר הבצק.
- נרדד בתבנית למרוח ריבה על גבי הבצק ולפזר כ 6 ביסקוויטים פתיבר גרוסים לשים מעל את מילוי התפוחים.
- נפזר ככוס אגוזים קצוצים עם חופן צימוקים וחמוציות.
- נוציא בצק מהמקפיא ולגרד מעל התפוחים בעזרת מגרדת.
- נכניס לתנור ל-20 דקות בערך ל-180 מעלות .
- נצנן לפדר אבקת סוכר אם רוצים, ניתן לשים את העוגה במקרר.

מקור: אורה ארגוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
להשאיר תגובה