מתכון של עוגת תפוחים פירורים עשירה ומפנקת! כי ככה פותחים שנה חדשה ומתוקה במיוחד!
עוגת תפוחים שטרויזל, מתכון קל וברור להכנה, המתכון הטוב ביותר לפתוח אתו את השנה!
עוגת תפוחים פירורים מעולה
ציוד
- מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה
- תבנית: תבנית בינונית
מרכיבים
לעוגה:
- 3 כוסות קמח מנופה
- ½ כוס אינסטנט פודינג וניל
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כפית גרידת לימון
- 2 שקיות סוכר וניל 10 גרם
- 1 כוס שמן
- 1 ביצה
למילוי:
- 8 תפוחים לקלף ולגרד
- 1 כוס סוכר או 1/2 כוס סילאן טבעי
- חופן צימוקים לא חובה1
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1 כף קינמון
- קורט אגוז מוסקט
- ½ כוס מים
שלבי הכנה
- ללוש במעבד את הבצק, יוצא פירורים ונחלק ל-3.
- לבשל את התפוחים ונערבב עם סוכר וצימוקים והקינמון.
- לחלק ל-2 את המילוי, נרפד תבנית מלבנית.
- ללוש שכבת פירורי בצק, שכבת תפוחים, שכבת אגוזים, שכבת פירורי בצק, שכבת תפוחים, שכבת אגוזים, ושכבת פירורי בצק.
- לאפות ב-180 מעלות כשעה עד שהעוגה משחימה ומזהיבה יפה מלמעלה ונגיש עם כדור גלידה.
מקור: אורה ארגוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
לא מבינה מה זה כוס חד פעמית חמה. יש כל מיני גדלים. יש כוס מדידה מקובלת, כמה זה לפי כוס מדידה? או בגרמים?
היי שפי,
אפשר להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית של 250 מ”ל או בכל כוס אחרת שיש לך, העיקר שתעשי בה שימוש לכל אורך המתכון בלי להחליף לכוס אחרת.
בהצלחה!!
נרשם לבשל התפוחים ולערבב עם סוכר צימוקים וקינמון. האם להוביף הסוכר וכו׳ לתפוחים אחרי סינון או להוסיף לבישול?
היי,
כפי שמופיע בהוראה מס’ 2, מבשלים את התפוחים ואז מוסיפים סוכר.
בהצלחה