הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר

מתכון עוגת תפוחים

תכירו את עוגת התפוחים מעולה שתרשים את כל מי שטועם.

מתכון של עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר משכבות בצק פריך.

מתכון עוגת תפוחים

עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר

הדפסה
עוגה מושלמת בחוויית טעמים מענגת
של: אורה ארגוב

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • סיר

מרכיבים

לבצק:

  • ½2 כוסות קמח מנופה עד 3 כוסות במידת הצורך (לבצק רך ונעים)
  • ½1 חבילות חמאה / מחמאה 150 גרם
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 2 חלמונים
  • גרידת תפוז / לימון

למילוי (לבשל):

  • 10 תפוחים מקולפים וחתוכים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • 2 כפות מיץ לימון

לציפוי:

  • 2 חלבונים משוקשקים

שלבי הכנה

  • נלוש את כל המרכיבים לבצק יחד ליצירת בצק נעים ורך ואז נותנים מנוחה של חצי שעה במקרר.
  • נחלק את הבצק ל-2 חלקים, ומורחים היטב את התבנית בחמאה מומסת.
  • נרדד בתחתית התבנית את הבצק, ונפזר מעל מעט פירורי ביסקוויטים או פירורי לחם.
  • נמרח מעל את מלית התפוחים המבושלים שהצטננו.
  • נכסה שוב בשכבת בצק שמרדדים במשטח מקומח.
  • נדקור את הבצק העליון ונמרח את החלבונים.
  • נכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 35 דקות בערך.
מתכון עוגת תפוחים
צילום: אורה ארגוב

מקוראורה ארגוב

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב