הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תפוחים מעלפת ושוברת שגרה

מתכון עוגת תפוחים

מתכון לעוגת תפוחים הכי מיוחדת והכי שוברת שגרה שיש!

עוגה קלה להכנה, יפה למראה, עם מרקם משגע ושוברת שגרה!

מתכון עוגת תפוחים
צילום: אלה רוזן
מתכון עוגת תפוחים

עוגת תפוחים מעלפת

הדפסה
מתכון קל ושובר שגרה לעוגה איכותית.
של: אלה רוזן

ציוד

  • תבנית 26
  • כוס מידה אוניברסלית

מרכיבים

לעוגה:

  • 1 חבילה מרגרינה / חמאה 200 גרם
  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 4 חלמונים
  • 4 כפות סוכר

למילוי:

  • 1 קילו תפוחי-עץ
  • צימוקים 50 גרם
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזים לא חובה
  • 1 כף ‌קינמון
  • 5 ביסקוויטים פתי-בר מפוררים

לקרם:

  • 4 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם

שלבי הכנה

הכנת העוגה:

  • לשים את מרכיבי העוגה בקערת המיקסר ולשים בוו גיטרה.
  • לקרר במקרר לשעה.
  • לחלק לשני כדורים – כדור אחד להקפיא לשעה – שעתיים.

הכנת המילוי:

  • לקלוף את קליפת התפוחים, לחתוך לפרוסות.
  • לבשל על אש קטנה עם חצי כוס סוכר במכסה, עד להשחמת התפוחים.
  • לקרר ולהוסיף את שאר חומרי המילוי.

להכנת הקרם:

  • להקציף את ארבעת החלבונים שנותרו עם כוס סוכר.
  • להוסיף חבילה אחת פודינג וניל.

הרכבת העוגה:

  • את כדור הבצק הראשון לשטח בתבנית מספר 26.
  • לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כ-10 דקות – עד להשחמה.
  • לקרר ולהוסיף את מילוי התפוחים.
  • לצקת את תערובת הקצף עם הוניל מעל התפוחים.
  • להוציא את הכדור הקפוא מהמקפיא ולגרד מעל קצף הווניל בפומפייה.
  • לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות עד להשחמה.
מתכון עוגת תפוחים
צילום: אלה רוזן

מקור: מתכון לעוגת תפוחים מאת: Ella Rozenשרה יוסף