הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תפוחים ללא מיקסר

מתכון עוגת תפוחים

מתכון להכנת עוגת תפוחים קלה וטעימה במיוחד.

עוגה שמכינים ללא מיקסר וללא כאבי ראש מיותרים.

מתכון עוגת תפוחים

עוגת תפוחים ללא מיקסר

הדפסה
קלה להכנה טעימה ועסיסית!
של: ישראלה אזולאי

ציוד

  • תבנית מרובעת חד פעמית בינונית משומנת.
  • כוס מידה אוניברסלית

מרכיבים

  • ½ קילו תפוחי עץ ירוקים – גרנד סמית בערך 2 וחצי תפוחים גדולים
  • 1 כפית קינמון
  • ½1 כוסות סוכר חום בהיר – דמררה
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 2 כפות שומשום
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • ½ כוס קורנפלור
  • גרידת קליפה מלימון אחד חובה
  • 4 ביצים לארג
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • ¼ כוס יין מתוק
  • 1 כפית תמצית וניל מקורמיק

שלבי הכנה

  • נחמם תנור ל-160 מעלות חצי שעה לפני הכנסת העוגה לתנור.
  • נקלף את התפוחים וננקה מהליבה, נחצה ונפרוס דק.
  • נערבב ישר עם מיץ הלימון, רבע כוס סוכר חום, וכפית קינמון.
  • בקערית נוספת נערבב את האגוזים, שומשום, רבע כוס סוכר. זה הציפוי העליון.
  • מערבב בקערה אחרת את החומרים יבשים – קמח, קורנפלור, אבקת אפיה, וגרידת לימון.

הכנת הבלילה:

  • נערבב במטריפה ידנית את הביצים, שמן, כוס סוכר, יין, ותמצית וניל, עד שמקבלים בלילה אחידה.
  • נוסיף לסירוגין את קערת היבשים (עם הקמח), וחצי כוס מים. עד קבלת בלילה אחידה.
  • נמזוג לתבנית חצי מהבלילה, עליה נפזר את התפוחים והסוכר, ומעל נמזוג את מחצית הבלילה שנותרה.
  • ניישר בעדינות ונכניס לאפייה של 10 דקות.
  • אחרי 10 דקות, נפזר את חומרי הציפוי (אגוזים, סוכר, שומשום) ונמשיך לאפות עד שקיסם יוצא יבש (עוד 30-40 דקות בערך).
מתכון עוגת תפוחים
צילום: שרית יצחקי

מקור: ישראלה אזולאי