מתכון להכנת עוגת תפוחים קלה וטעימה במיוחד.
עוגה שמכינים ללא מיקסר וללא כאבי ראש מיותרים.
עוגת תפוחים ללא מיקסר
קלה להכנה טעימה ועסיסית!
ציוד
- תבנית מרובעת חד פעמית בינונית משומנת.
- כוס מידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½ קילו תפוחי עץ ירוקים – גרנד סמית בערך 2 וחצי תפוחים גדולים
- 1 כפית קינמון
- ½1 כוסות סוכר חום בהיר – דמררה
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 2 כפות שומשום
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- ½ כוס קורנפלור
- גרידת קליפה מלימון אחד חובה
- 4 ביצים לארג
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מים
- ¼ כוס יין מתוק
- 1 כפית תמצית וניל מקורמיק
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל-160 מעלות חצי שעה לפני הכנסת העוגה לתנור.
- נקלף את התפוחים וננקה מהליבה, נחצה ונפרוס דק.
- נערבב ישר עם מיץ הלימון, רבע כוס סוכר חום, וכפית קינמון.
- בקערית נוספת נערבב את האגוזים, שומשום, רבע כוס סוכר. זה הציפוי העליון.
- מערבב בקערה אחרת את החומרים יבשים – קמח, קורנפלור, אבקת אפיה, וגרידת לימון.
הכנת הבלילה:
- נערבב במטריפה ידנית את הביצים, שמן, כוס סוכר, יין, ותמצית וניל, עד שמקבלים בלילה אחידה.
- נוסיף לסירוגין את קערת היבשים (עם הקמח), וחצי כוס מים. עד קבלת בלילה אחידה.
- נמזוג לתבנית חצי מהבלילה, עליה נפזר את התפוחים והסוכר, ומעל נמזוג את מחצית הבלילה שנותרה.
- ניישר בעדינות ונכניס לאפייה של 10 דקות.
- אחרי 10 דקות, נפזר את חומרי הציפוי (אגוזים, סוכר, שומשום) ונמשיך לאפות עד שקיסם יוצא יבש (עוד 30-40 דקות בערך).
מקור: ישראלה אזולאי
לשם מה הקורנפלור? מה הוא אמור לתת לעוגה בחושה?