מתכון של עוגה יפה הזו עשירה בקמחים המכילים הרבה סיבים תזונתיים, מינרלים וגם חלבון, עוגה שהיא טעימה וגם בריאה.
עוגת תפוחים ללא גלוטן – בשילוב מושלם של קוביות תפוחים ואגוזי מלך קראנצ’יים שבטוח תזללו אותה עד הפירור האחרון.
עוגת תפוחים ללא גלוטן מטריפה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית מלבנית
מרכיבים
- 3 תפוחים גדולים מזן פינק ליידי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 4 ביצים
- ½ כוס סוכר קנים חום + 2 כפיות
- ½ כוס שמן קוקוס מומס
- ½ כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
- 2 כפיות קינמון
- 1 כוס קמח קינואה
- 1 כוס קמח שקדים
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1 כפית אבקת אפייה
שלבי הכנה
- נניח את קוביית התפוחים בקערה, ונפזר מלמעלה כפית קינמון וכפית סוכר חום ונערבב.
- נטרוף בקערה נפרדת היטב ביצים עם סוכר, ונוסיף גם שמן וחלב סויה.
- להכניס פנימה את קוביות התפוחים ונערבב.
- להוסיף גם את הקמחים ואבקת האפייה ונערבב היטב בעזרת לקקן עד שכל התערובת אחידה.
- להעביר לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
לציפוי:
- לערבב בקערית קטנה את האגוזים עם כפית סוכר חום וכפית קינמון, נפזר באחידות מעל העוגה.
- להכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 30-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה. נמתין לקירור ונחתוך לריבועים יפים.
הערות וטיפים
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה