מתכון של עוגה יפה הזו עשירה בקמחים המכילים הרבה סיבים תזונתיים, מינרלים וגם חלבון, עוגה שהיא טעימה וגם בריאה.
עוגת תפוחים ללא גלוטן – בשילוב מושלם של קוביות תפוחים ואגוזי מלך קראנצ'יים שבטוח תזללו אותה עד הפירור האחרון.
עוגת תפוחים ללא גלוטן מטריפה
קבלו מתכון של עוגת תפוחים ללא גלוטן עשירה בסיבים תזונתיים בהכנה קלילה וקצרה!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית מלבנית
מרכיבים
- 3 תפוחים גדולים מזן פינק ליידי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 4 ביצים
- ½ כוס סוכר קנים חום + 2 כפיות
- ½ כוס שמן קוקוס מומס
- ½ כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
- 2 כפיות קינמון
- 1 כוס קמח קינואה
- 1 כוס קמח שקדים
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1 כפית אבקת אפייה
שלבי הכנה
- נניח את קוביית התפוחים בקערה, ונפזר מלמעלה כפית קינמון וכפית סוכר חום ונערבב.
- נטרוף בקערה נפרדת היטב ביצים עם סוכר, ונוסיף גם שמן וחלב סויה.
- להכניס פנימה את קוביות התפוחים ונערבב.
- להוסיף גם את הקמחים ואבקת האפייה ונערבב היטב בעזרת לקקן עד שכל התערובת אחידה.
- להעביר לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
לציפוי:
- לערבב בקערית קטנה את האגוזים עם כפית סוכר חום וכפית קינמון, נפזר באחידות מעל העוגה.
- להכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 30-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה. נמתין לקירור ונחתוך לריבועים יפים.
הערות וטיפים
ניתן להחליף את קמח הקינואה בקמח כוסמת, אבל תשימו לב שאי אפשר להחליף בקמח שקדים לבד כי הוא לא יחזיק את המסה, ניתן להמיר בכוסמין מלא, אבל אז העוגה תהיה עם גלוטן.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה