מתכון להכנת עוגת תפוחים ללא גלוטן בהכנה קלילה וקצרה!
עוגה טעימה בשילוב קוביות תפוחים ואגוזי מלך קראנצ’יים.
עוגת תפוחים ללא גלוטן מטריפה
עוגת מעולה בהכנה קלילה וקצרה!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית מלבנית
מרכיבים
- 3 תפוחים גדולים מזן פינק ליידי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 4 ביצים
- ½ כוס סוכר קנים חום + 2 כפיות
- ½ כוס שמן קוקוס מומס
- ½ כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
- 2 כפיות קינמון
- 1 כוס קמח קינואה
- 1 כוס קמח שקדים
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1 כפית אבקת אפייה
שלבי הכנה
- את קוביית התפוחים להניח בקערה.
- לפזר מלמעלה כפית קינמון וכפית סוכר חום ולערבב.
- בקערה נפרדת לטרוף היטב ביצים עם סוכר, להוסיף גם שמן וחלב סויה.
- להכניס פנימה את קוביות התפוחים ולערבב.
- להוסיף גם את הקמחים ואבקת האפייה ולערבב היטב בעזרת לקקן עד שכל התערובת אחידה.
- להעביר לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
ציפוי:
- בקערית קטנה לערבב את האגוזים עם כפית סוכר חום וכפית קינמון.
- לפזר באחידות מעל העוגה.
- להכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 30-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה.
- להמתין לקירור ולחתוך לריבועים יפים.
הערות וטיפים
את קמח הקינואה אפשר להחליף בקמת כוסמת, אבל שימו לב שאי אפשר להחליף בקמח שקדים לבד כי הוא לא יחזיק את המסה, אפשר להמיר בכוסמין מלא, אבל אז העוגה תהיה עם גלוטן.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה