הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תפוחים לחה כשרה לפסח

עוגת תפוחים
צילום: סיגלית ימין


אין סיכוי שמעבירים חג פסח זה בלי להתענג על הטעם המטריף והמרקם המשגע של עוגות התפוחים החגיגיות ומושלמות!

קבלו מתכון לעוגת תפוחים כשרה לפסח שתמיד יוצאת לחה ועסיסית עם טעם מסחרר המורכב מבסיס פריך עם מלית תפוחים פרוסים עשירה, ומלא אגוזים קצוצים מעל עם סירופ מייפל מושחת.

עוגת תפוחים

עוגת תפוחים כשרה לפסח

הדפסה
לחה ועסיסית עם טעם מסחרר
של: סיגלית ימין

ציוד

  • תבנית עגולה מספר 26

מרכיבים

למלית:

  • 1 ‏ק״ג ‏תפוחי עץ ‏קלופים פרוסים לפרוסות כ-8 תפוחים – מועדף רק מזן סמיט
  • ¾ כוס סוכר
  • מיץ ‏לימון‏ מלימון אחד
  • 1 כפית קינמון

לבצק ‏תחתית כיסוי:

  • 1 ½ כוסות ‏קמח מצה
  • ½ כוס קמח ‏תפוחי אדמה
  • 1 כוס ‏סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 6 ביצים

לציפוי:

  • 1 כוס ‏אגוזי מלך קצוץ גס
  • סירופ ‏מייפל

שלבי הכנה

  • בקערה נערבב את ה‏תפוחים, סוכר, קינמון, ומיץ לימון, ואז נניח בצד ל-20 דקות עד הרכבת העוגה.
  • בקערת המיקסר, ננפה את הקמח תפוחי אדמה ואת הקמח מצה, ואז נוסיף סוכר ונערבב. לאחר מכן ‏נוסיף שמן ו‏ביצים ואז מעבדים עד שמקבלים בצק רך ונעים מאוד. מניחים בצד כדי שהנוזלים ייספגו.
  • נרכיב את העוגה‏ בתבנית עם נייר אפיה משומנת – ‏נשטח מחצית מהבצק ואז נשטח מעל ‏את מלית התפוחים, ולאחר מכן מניחים ‏את שאר הבצק מעל מלית ‏התפוחים.
  • נפזר מעל לעוגה את האגוזים קצוצים גס ומכניסים לאפייה בחום 180 מעלות למשך שעה ורבע בדוק ‏עד שהבצק זהוב. ‏
  • לאחר אפייה וכ‏שהעוגה מוכנה, שופכים מייפל סירופ מעל.
עוגת תפוחים
צילום: סיגלית ימין


מקור: עוגת תפוחים כשרה לפסח – סיגלית ימין