קבלו מתכון מהיר וקל להכנה של עוגת תפוחים הכי טעימה שיש!
קינוח קליל, ולא מתוק מדי, עם הרבה תפוחים טריים וטעמי קינמון שמפזרים ריח בכל הבית עוד מהתנור.
עוגת תפוחים טארט קלילה וטעימה
ציוד
- תבנית בקוטר 24
- מעבד מזון
מרכיבים
לבצק:
- 340 גרם קמח 2 כוסות וחצי
- 200 גרם חמאה/ מחמאה/נטורינה קרה
- 100 גרם אבקת סוכר 3 כפות גדושות
- 1 ביצה
למלית התפוחים:
- 8 תפוחים מזן גרנד סמית
- 70 גרם סוכר חום
- 1 כף קינמון
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 70 גרם אגוזי מלך קצוצים גס חצי כוס
שלבי הכנה
הכנת בצק פריך:
- נשים במעבד מזון קמח, חמאה חתוכה לקוביות ואבקת סוכר ומעבדים לפירורים גסים.
- נוסיף ביצה ומעבדים עוד כחצי דקה עד שמקבלים גוש בצק.
- נחלק את הבצק ל – 2/3 ו 1/3.
- נעבוד עם 2 ניירות אפייה מקמחים קלות
- את נייר האפייה, נרדד 2/3 לעלה בקוטר גדול מהתבנית ונעזרים בנייר האפייה כדי להפוך את הבצק על התבנית .
- נהדק היטב את הבצק לבסיס ולדפנות וחותכים את שאריות הבצק מעל הדפנות.
- נדקור את בסיס הבצק עם מזלג ושמים במקפיא חצי שעה.
- את 1/3 הבצק הנותר עוטפים בניילון נצמד ונשמור במקרר.
- נחמם תנור לחום 180 מעלות ואופים.
- את הבצק ל 15 דקות אפייה חלקית.
- עם נייר אפיה ומעל נפזר שעועית או חומוס לא מבושל. ( אפיייה עיורת) ונוציא מהתנור.
הכנת המלית:
- נקלוף את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות.
- נוסיף מיץ מחצי לימון, את הקינמון, סוכר, סוכר וניל, קורנפלור נערבב הכל בקערה.
- נעביר את המלית התפוחים על הטארט נפזר מעל אגוזי מלך קצוצים.
- בעזרת מגרדת גסה נגרר את ה 1/3 הבצק ששמרנו במקרר לפירורים גסים.
- מעל התפוחים נפזר מעל כף סוכר חום.
- נאפה את הטארט עוד כ – 30 דקות עד שהפירורים מזהיבים ומוכנים.
- העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר, ניתן להגיש עם כדור גלידה.
מקור: Revital Zenish | מוזמנים לעקוב מקור: Revital Zenish | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @revitalze | להזמנות: ⭐ עולם שלם של טעמים ⭐☎️ 0507788150
להשאיר תגובה