מתכון של עוגת תפוחים הפוכה, עוגת תפוחים בחושה משגעת, שמכינים בקלות ולכל ביס יש טעם מושלם!
עוגת תפוחים הפוכה, טעימה כל כך שברגע שהיא נגמרת כולם שואלים מתי אכין להם שוב.
עוגת תפוחים הפוכה, בחושה וקלה
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית קוטר 20 / סיר ג’חנון
מרכיבים
- 40 גרם נטורינה
- 3 תפוחים קלופים חצויים ופרוסים לפלחים בעובי ½ ס”מ
- 3 כפות סוכר
- מיץ מחצי לימון
לבלילה:
- 3 ביצים M
- ¾ כוס סוכר
- 100 גרם נטורינה מומסת
- ½ כוס קרם קוקוס
- ½ כוס שמנת צמחית
- 1 כף תמצית וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- ½1 כוסות קמח
שלבי הכנה
- נמיס את הנטורינה, ונוסיף את פלחי התפוחים, הלימון, והסוכר.
- נבחש ונבשל על אש גבוהה בינונית עד הצטמצמות הנוזלים והתרככות חלקית, בערך 5-6 דקות.
- נניח בצד עד להכנת הבלילה.
- בקערה גדולה נשים את הביצים וטורפים היטב, ואז מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבחוש.
- נשפוך פנימה את הנטורינה המומסת, קרם הקוקוס, שמנת צמחית, ותמצית הוניל, ומערבבים.
- ננפה פנימה בהדרגה את הקמח תוך כדי בחישה, ולבסוף את אבקת האפייה.
- נטרוף היטב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
- נשפוך לתבנית 18-20 ס”מ או בסיר ג’חנון משומנים היטב בנטורינה ומצופים בנייר אפייה כולל הדפנות. משמנים מעט גם את נייר האפייה.
- נסדר את פרוסות התפוחים ומשאירים את המסגרת ללא תפוחים.
- נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה, בערך 50 דקות.
- בתום האפייה נחלץ את העוגה ונפזר אבקת סוכר. מורחים רק על התפוחים ריבת משמש.
מקור: עוגת תפוחים בחושה – צחית חמו
קבוצת פייסבוק – הצפיחית של צחית
להשאיר תגובה