קבלו מתכון של עוגת תפוחים בחושה שיוצאת עסיסית ומשגעת, מושלמת לזמנים שמתחשק עוגה מהירה.
פשוט רק מערבבים ומכניסים לתנור ותקבלו עוגת תפוחים משגעת בטעם עשיר ומפנק במיוחד שיטריף לכם את החושים!
עוגת תפוחים בחושה עסיסית
קבלו מתכון של עוגה פשוטה ביותר שלא מתפשרת על הטעם בשום אופן – ויוצאת טעימה ומשגעת!
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
- ½ 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה. 10 גרם
- 1 כפית קינמון
- 3 תפוחים אני השתמשתי בתפוחים ירוקים מתוקים
שלבי הכנה
- נכניס לקערה כוס סוכר, 3 ביצים, וכוס שמן, ונערבב היטב במטריפה ידנית.
- נוסיף את שאר הרכיבים בסדר ואז נערבב בעדינות, לא לבחוש יותר מדי.
- נוסיף 3 תפוחים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות קטנות – לא צריך לקלף.
- נפריש קצת מהתפוחים בצד כדי לפזר מלמעלה ואת השאר מוסיפים לעיסה ומערבבים בעדינות
- נשמן 2 תבניות אינגליש קייק ונשפוך את התערובת לפנים, מלמעלה נפזר את התפוחים.
- נכניס לאפייה של 170 מעלות עד להזהבה מלאה.
מקור: חני קונאשוילי
בוקר טוב בוקר אור!
ראשית, המתכון נראה לי מוצלח ביותר, קל להכנה וב7על פוטנציאל להפצת ריח נפלא של עוגה טעימה בתנור…
עם זאת, שאלה אחת חשובה לי; האם יש אפשרות להחליף את כוס השמן בחמאה? ואם כן, כיצד?
זאת מכיוון שבאופן אישי אני לא במיוחד אוהבת את טעמן של עוגות עם שמן… (וכבר בחנתי זאת בעבר!)
והכל בתודה מראש ובהערכה רבה, לילך
היי לילך,
תודה רבה על התגובה שלך 🙂
אפשר בהחלט להחליף לחמאה, רק להוסיף שליש יותר בכמות.
בהצלחה ושבת שלום!
שלום לצוות ” מתוקים “.
מה כמות החמאה ששווה 1 כוס שמן ? חמאה רכה או נוזלית ?
היי אסתי,
כמות החמאה היא כוס ושליש, אפשר רכה או נוזלית.
בהצלחה 🙂