הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תפוחים בחושה משגעת ועסיסית

מתכון עוגת תפוחים

עוגת תפוחים בחושה משגעת ועסיסית בהכנה קלה ופשוטה.

עוגה מעולה בגרסה בריאה ומופחתת סוכר ולא פחות מושלמת.

מתכון עוגת תפוחים
צילום: זהבה סיסו
מתכון עוגת תפוחים

עוגת תפוחים בחושה משגעת ועסיסית

הדפסה
מצורף גם גרסה בריאה יותר לעוגה
של: זהבה סיסו

ציוד

  • תבנית חד פעמי עגולה / תבנית 24
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 2 כוסות קמח תופח או קמח כוסמין לגרסה בריאה יותר
  • 5 ביצים שלמות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כף גרידת לימון

למלית התפוחים:

  • 4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות סוכר לבן לגרסה בריאה יותר אפשר להפחית בחצי את כמות הסוכר
  • 2 כפות סוכר חום דמררה
  • 1 כף קינמון לא חובה
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 2 כפות ריבת משמש לתפוחים אופציונלי
  • מייפל או סילאן

שלבי הכנה

  • לטרוף במטריפה ידנית ביצים, סוכר ושמן ולהוסיף את הקמח.
  • לערבל היטב את קוביות התפוחים ואת כל חומרי המלית.
  • אם רוצים אפשר להוסיף 3 כפות ריבת משמש.
  • לשמן תבנית ולשפוך חצי מהבלילה ומעל חצי ממלית התפוחים, ושוב – בלילה ומעליה תפוחים.
  • לאפות על 160 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה משחימה.
  • להוציא ולמרוח בנדיבות מייפל.

הערות וטיפים

לגרסה בריאה: מציעה תיקי שילו להפחית בחצי את כמות הסוכר ולהשתמש בקמח כוסמין עם אבקת אפייה במקום הקמח הרגיל.
מתכון עוגת תפוחים
צילום: שרית יצחקי

מקור: עוגת תפוחים בחושה –  זהבה סיסו