עוגת תפוחים בחושה משגעת ועסיסית בהכנה קלה ופשוטה.
עוגה מעולה בגרסה בריאה ומופחתת סוכר ולא פחות מושלמת.
עוגת תפוחים בחושה משגעת ועסיסית
מצורף גם גרסה בריאה יותר לעוגה
ציוד
- תבנית חד פעמי עגולה / תבנית 24
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כוסות קמח תופח או קמח כוסמין לגרסה בריאה יותר
- 5 ביצים שלמות
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כף גרידת לימון
למלית התפוחים:
- 4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 כפות סוכר לבן לגרסה בריאה יותר אפשר להפחית בחצי את כמות הסוכר
- 2 כפות סוכר חום דמררה
- 1 כף קינמון לא חובה
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 2 כפות ריבת משמש לתפוחים אופציונלי
- מייפל או סילאן
שלבי הכנה
- לטרוף במטריפה ידנית ביצים, סוכר ושמן ולהוסיף את הקמח.
- לערבל היטב את קוביות התפוחים ואת כל חומרי המלית.
- אם רוצים אפשר להוסיף 3 כפות ריבת משמש.
- לשמן תבנית ולשפוך חצי מהבלילה ומעל חצי ממלית התפוחים, ושוב – בלילה ומעליה תפוחים.
- לאפות על 160 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה משחימה.
- להוציא ולמרוח בנדיבות מייפל.
הערות וטיפים
לגרסה בריאה: מציעה תיקי שילו להפחית בחצי את כמות הסוכר ולהשתמש בקמח כוסמין עם אבקת אפייה במקום הקמח הרגיל.
מקור: עוגת תפוחים בחושה – זהבה סיסו
שלום לא הבנתי גם למלית התפוחים צריך לשים קמח ?!????
מתכון מוזר ביותר…
היי אור,
נשמח לנסות לעזור אם משהו לא ברור 🙂
ועוד שאלה למלית התפוחים מוספים עוד 5 ביצים וגם לבלילה של הקמח לא הבנתי מחילה ?! אשמח לתגובתך ????????
2 כוסות קמח, 5 ביצים וכוס סוכר גם בעוגה וגם במלית ?
היי תמי,
לא, זו טעות. תיקנו את המתכון והסרנו את המצרכים שאינם קשורים.
בהצלחה!
מתכון לא ברור , פעמיים ביצים ? פעמיים קמח ?
היי אורנה,
זו טעות, תודה שכתבת לנו. תיקנו את המתכון.
בהצלחה!
אני מבקשת לדעת האם לעוגה צריך 10 ביצים..תודה !
היי לידיה,
לא, זו הייתה טעות ותיקנו אותה. בהצלחה!
אין תגובה לעניין פעמיים 2 כוסות קמח ועוד פעם חמש ביצים וכוס סוכר, כנראה מדובר בטעות, אבל כיוון שאין תגובה, לא ניתן להכין אותה. חבל. נראית טוב.
היי נינה,
מתנצלים על הבלבול ותודה שכתבת לנו לגבי הטעות. תיקנו את המתכון וכעת הוא ברור יותר.
בהצלחה!