אחד המתכונים שמעוררים את האווירה ומעלים את החיוך הוא מתכון לעוגת תפוחים בחושה של סבתא.
אז קבלו מתכון ממש קל ובכמה פעולות יש לכם עוגת תפוחים מרשימה עם ריח שמביא את כל השכנים לטעום!
עוגת תפוחים בחושה משגעת
אחד המתכונים שמעוררים את האווירה ומעלים את החיוך הוא מתכון לעוגת תפוחים בחושה של סבתא.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 4 תפוחים גדולים
- 4 ביצים
- סוכר 200 גרם
- 2 כפות סוכר חום בהיר דמררה
- קמח תופח 280 גרם
- 1 כוס שמן
- 1 כפית אבקת קינמון
- מלח קורט
- אגוזים קצוצים 100 גרם
- צימוקים 50 גרם
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל 180 מעלות כעשר דקות מראש.
- נקלף את התפוחים, נחתוך אותם לקוביות קטנות ונשים בקערה, נוסיף את הסוכר חום ונערבב.
- לטרוף בקערה נפרדת את הביצים ושלושת רבעי כוס הסוכר בעזרת מזלג למשך כמה שניות.
- להוסיף את התפוחים, שמן, קמח, קינמון ונערבב בעזרת כף עד לקבלת עיסה אחידה.
- להעביר את העיסה לתבנית משומנת היטב ונשטח באופן שווה.
- לפזר מלמעלה אגוזים קצוצים והצימוקים ורבע כוס הסוכר שנותר.
- להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה זהובה וקיסם יוצא נקי.
מקור: פאני עשור
האם אפשר להחליף במקום קמח לבן בקמח מלא או קמח כוסמין מלא?
היי רבקה,
כמובן! רק קחי בחשבון שהמרקם יהיה טיפה כבד יותר אבל זה בסדר גמור, מי שאוהב יהנה מהעוגה מאוד 🙂
בהצלחה
האם אפשר להקפיא לאחר האפיה?
היי סיגל,
אכן כן. שבת שלום וחתימה טובה