הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תפוזים שוקולד שכבות רכה

מתכון עוגת תפוזים שכבות

קבלו מתכון להכנת עוגת תפוזים שוקולד שכבות.

עוגה רכה ואוורירית שילוב טעמים מדויק של תפוזים, שוקולד, קפה ווניל.

מתכון עוגת תפוזים שכבות
צילום: נאוה מלכה
מתכון עוגת תפוזים שכבות

עוגת תפוזים שוקולד שכבות רכה וטעימה

הדפסה
רכה ואוורירית עם עסיסיות מטריפה
של: נאוה מלכה

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית מס 24 / 26

מרכיבים

  • 6 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
  • גרידת תפוז
  • 1 כף גדושה קקאו
  • 1 כף גדושה נוטלה
  • 1 כפית גדושה נס קפה
  • 1 כף שוקולית

שלבי הכנה

  • להפריד את הביצים, ואז להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
  • את החלמונים גם להקציף עם כוס סוכר לקצף תפוח.
  • להוסיף את השמן בזרם דק.
  • להוסיף קמח גרידת לימון ומיץ תפוזים לסירוגין ומערבבים שלא יהיו גושים.
  • לקפל את החלבונים לחלמונים, ומחלקים ל-3 קערות.
  • בקערה אחת שמים קקאו ונוטלה, ובקערה שנייה שמים נס קפה ושוקולית.
  • לרפד את התבנית בנייר אפיה.
  • למזוג את קערת השוקולד בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כרבע שעה.
  • למזוג מעל השוקולד את קערת השוקולית ואופים לעוד רבע שעה.
  • לבסוף למזוג את קערת הווניל ולאפות לעוד חצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש.
מתכון עוגת תפוזים שכבות
צילום: נאוה מלכה

מקור: עוגת תפוזים – נאוה מלכה