קבלו מתכון להכנת עוגת תפוזים שוקולד שכבות.
עוגה רכה ואוורירית שילוב טעמים מדויק של תפוזים, שוקולד, קפה ווניל.
עוגת תפוזים שוקולד שכבות רכה וטעימה
רכה ואוורירית עם עסיסיות מטריפה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית מס 24 / 26
מרכיבים
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
- גרידת תפוז
- 1 כף גדושה קקאו
- 1 כף גדושה נוטלה
- 1 כפית גדושה נס קפה
- 1 כף שוקולית
שלבי הכנה
- להפריד את הביצים, ואז להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
- את החלמונים גם להקציף עם כוס סוכר לקצף תפוח.
- להוסיף את השמן בזרם דק.
- להוסיף קמח גרידת לימון ומיץ תפוזים לסירוגין ומערבבים שלא יהיו גושים.
- לקפל את החלבונים לחלמונים, ומחלקים ל-3 קערות.
- בקערה אחת שמים קקאו ונוטלה, ובקערה שנייה שמים נס קפה ושוקולית.
- לרפד את התבנית בנייר אפיה.
- למזוג את קערת השוקולד בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כרבע שעה.
- למזוג מעל השוקולד את קערת השוקולית ואופים לעוד רבע שעה.
- לבסוף למזוג את קערת הווניל ולאפות לעוד חצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש.
מקור: עוגת תפוזים – נאוה מלכה
להשאיר תגובה