העוגת שכבות הכי מרגשת שיש בטעמים משגעים ובמלית מפנקת ושונה בכל שכבה!
מתכון של עוגת תפוזים שוקולד שכבות בשילוב טעמים מדויק של תפוזים, שוקולד, קפה ווניל.
עוגת תפוזים שוקולד שכבות רכה וטעימה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית מס 24 או 26
מרכיבים
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
- גרידת תפוז
- 1 כף גדושה קקאו
- 1 כף גדושה נוטלה
- 1 כפית גדושה נס קפה
- 1 כף שוקולית
שלבי הכנה
- נפריד את הביצים, ואז מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
- נקציף את החלמונים עם כוס סוכר לקצף תפוח.
- נוסיף את השמן בזרם דק.
- נוסיף קמח גרידת לימון ומיץ תפוזים לסירוגין ומערבבים שלא יהיו גושים.
- נקפל את החלבונים לחלמונים, ומחלקים ל-3 קערות.
- נשים בקערה אחת קקאו ונוטלה, ובקערה שנייה נשים נס קפה ושוקולית.
- נרפד את התבנית בנייר אפיה.
- נמזוג את קערת השוקולד לתבנית ונאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כרבע שעה.
- לאחר מכן נמזוג מעל השוקולד את קערת השוקולית ונאפה לעוד רבע שעה.
- ולבסוף שופכים את קערת הווניל ואופים לעוד חצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש.
מקור: עוגת תפוזים – נאוה מלכה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם
להשאיר תגובה