קבלו מתכון להכנת עוגת תפוזים רכה ומדהימה.
עם סוד קטן של תרכיז תפוזים השומר על טעמי תפוזים עדינים.
עוגת תפוזים רכה עם סוד קטן
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
- 3 ביצים
- ¼1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- קליפת תפוז
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ¼2 כוסות קמח תופח אפשר קמח רגיל עם שקית אבקת אפייה
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 1 כף תרכיז תפוזים של פריגת
שלבי הכנה
- להקציף את הביצים היטב.
- להוסיף אליהם את הסוכר ולהמשיך להקציף למשך כמה דקות.
- להוסיף את השמן תוך כדי הקצפה,.
- למרכיב הסודי: אחרי שמוסיפים את השמן שמים כף של תרכיז תפוזים של פריגת, ואז מוסיפים קליפת תפוז ושקית סוכר וניל ומערבבים היטב.
- להוסיף לסירוגין את הקמח תופח וכוס מיץ תפוזים סחוט. לערבב היטב.
- למזוג לתבניות ולהכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 50 דקות בערך.
מקור: עוגת תפוזים עם סוד – אביבה ג'רופי
מה הכוונה " קליפת תפוז"? כל הקליפה של התפוז? חתיכה קטנה? באיזה גודל החתיכה?
היי ציפי,
גרידת תפוז, את יכולה לגרד את כל הקליפה או חלק ממנה.
בהצלחה!
בסוף הפואנטה היא שנקנה פריגת.
היי ענת,
זו לא פרסומת לפריגת אלא כך כתבה בעלת המתכון. אנחנו לא מקבלים תמורה מחברת פריגת.
בהצלחה!
מה הסוד לא ראיתי את הסוד
היי פנינה,
הסוד של העוגה הוא תוספת של קליפת תפוז בבלילה שעושה הבדל גדול בטעם 🙂
בהצלחה!