קבלו מתכון של עוגת תפוזים מושלמת והכי טעימה שיש!
עוגה כיפית בחורף, עם קנקן של תה חם על יד תנור בוער.

עוגת תפוזים רכה מושלמת לחורף
עוגה שבאה מעולה עם כוס השתייה החמה
ציוד
- מיקסר קערה ומקציף
- תבנית בבקה (קוגלהוף) – קוטר 22 ס"מ
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 6 ביצים להפריד
- ½1 כוס סוכר
- ½1 כוסות מיץ תפוזים
- ¾ כוס שמן
- ½1 כוסות קמח
- 1 כוס שקדים מולבנים טחונים
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 כף גרידת תפוזים
- אבקת סוכר או אבקת קוקוס לקישוט, לא חובה
שלבי הכנה
- נפריד בין החלבון (הלבן) לחלמון (הצהוב) מ-6 הביצים.
- בקערת מיקסר, נקציף את החלבונים עם הסוכר עד שנגיע לקצף יציב.
- בקערה השנייה נערבב את מיץ התפוזים, השמן והחלמונים עד שהתערובת אחידה.
- נעביר את תוכן הקערה השנייה לקערה עם הקצף ונערבב.
- נוסיף לקערה את הקמח, הקוקוס, אבקת האפייה גרידת התפוז והשקדים ונערבב עד שהתערובת אחידה.
- נעביר את התערובת לתבנית.
- נאפה ב170 מעלות למשך כ- 70 דקות.
- אחרי שהעוגה מצטננת מעט אפשר נבזוק אבקת סוכר או קוקוס מלמעלה.

מקור: Osnat Sasson
מוזמנים לעקוב בטיקטוק: @osi.80.sh
להשאיר תגובה