10 דקות ויש לכם אותה! מתכון של עוגת תפוזים ביתית הכי קלה להכנה, במרקם נדיר ורכות מטריפה, בנגיעות תפוזים מדויקות ובטעם מושלם.
עוגה קלה להכנה במיוחד, ללא צורך בהפרדת ביצים ועם חומרים שתמיד יש בבית והתוצאה מושלמת.
עוגת תפוזים רכה וקלה
ציוד
- 3 תבניות אינגליש קייק
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 5 ביצים L
- 2 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים אפשר קנוי
- ½2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
שלבי הכנה
- למיקסר נוסיף את ה-5 ביצים על מהירות גבוהה עם 2 כוסות סוכר עד שנהיה צהוב ובהיר ותפוח. לוקח כמה דקות.
- נוריד למהירות הכי נמוכה ונוסיף את השמן בזילוף, את המיץ תפוזים ואז 2 ½ כוסות קמח ושקית אבקת אפייה. אחרי הקמח לא נערבב הרבה.
- נכבה את המיקסר ועם לקקן נבדוק שאין בתחתית קמח.
- נעביר ל-3 תבניות אינגליש עד שלושת רבע מהגובה, מבלי לשמן!
- נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-160 מעלות בערך 40 דקות.
מקור: עוגת תפוזים – מלי מאירוב
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה לאפות ולבשל עם מלי מאירוב
2 כוסות סוכר? זה להרעיל את הגוף
היי סיגל,
אפשר לשים פחות, זה לא יפגע בעוגה.
בהצלחה 🙂