מתכון של עוגת תפוזים עם גובה מרשים, העוגה הזו תקסים כל אורח ותגרוף מחמאות.
עוגת תפוזים רכה במיוחד וטעימה בקלי קלות שכל אחד יכול להכין. עוגה מצוינת לשבת מתכון מומלץ.
עוגת תפוזים רכה וגבוהה
עוגת תפוזים רכה במיוחד וטעימה בקלי קלות שכל אחד יכול להכין, מתכון מומלץ.
ציוד
- תבנית אפיה 24 / סיר פלא
מרכיבים
- 6 ביצים גודל L
- ¼1 כוס סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל 30 גרם
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- גרידת לימון מלימון אחד
- מיץ לימון מלימון אחד
- ½2 כוס קמח
- ½1 שקיות אבקת אפיה 15 גרם
- 1 כף תמצית וניל
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל 165 מעלות
- נקציף 6 חלבונים גודל לארג’ או 7 ביצים קטנות. ( שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר).
- בהדרגה נוסיף כוס סוכר ו- 2 סוכר וניל לקצף יציב.
- נקציף גם את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר ו-1 סוכר וניל לקצף בהיר.
- ננמיך את המיקסר ולהוסיף בזילוף דק ולאט 1 כוס שמן, 1 כוס מיץ תפוזים, גרידה מקליפת לימון, מיץ מלימון אחד סחוט, 2.5 כוסות קמח, 1.5 שקיות אבקת אפיה וכף תמצית וניל.
- נאחד באופן ידני את שתי התערובות בתנועות עטיפה.
- נשמן סיר פלא במחמאה/ מרגרינה ולפזר קמח.
- נאפה ב- 165 מעלות כשעה. לא לפתוח את התנור. לאחר שעה לפתוח סדק ולחכות 5 דקות ורק אז להוציא את העוגה.
מקור: אילנה לוי
להשאיר תגובה