מתכון מושלם לעוגה ללא גלוטן שכולם יכולים להנות!
עוגת תפוזים מושלמת וטעימה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה.
עוגת תפוזים ללא גלוטן
עוגת תפוזים הכי טעימה שיש
ציוד
- תבנית מס’ 26 / תבנית אלומיניום בגודל בינוני
- כוס 200 מ”ל
מרכיבים
- 6 ביצים מידה L
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 2 שקית אבקת אפיה 20 גרם
- ½ כוס שמן 100 מ”ל
- 180 מ”ל מיץ תפוזי סחוט טרי +גרד תפוז
- 280 גרם תמי תופח או קמח תמי כתום .
שלבי הכנה
- בקערה קטנה נערבב 6 חלמונים עם 1 שקית אבקת אפיה ונניח בצד .
- נקציף את החלבונים +כוס סוכר +סוכר וניל לקצף חזק ויציב.
- את החלמונים נעביר לקערת החלבונים שהקצפנו תוך עירבול עדין ולאט לאט.
- להוסיף לקערה המקסר את מיץ התפוזים + השמן .בעירבול עדין עד איחוד כל החומרים .
- נוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה הנותר ונערבל עד איחוד העיסה .
- נשמן את התבנית, במרגרינה ללא מלח ולצקת את העיסה לתוך התבנית .
- נאפה שתנור שחומם מראש על חום של 160 מעלות כ50 דקות או עד התייצבות .
מקור: Mari נטול גלוטן | מוזמנים לעקוב באינסטגרם | דף: Mari נטול גלוטן
להשאיר תגובה