הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תפוזים ריחנית וגבוהה

מתכון עוגת תפוזים

מתכון מעולה להכנת עוגת תפוזים יפיפייה טעימה וריחנית.

עוגת תפוזים בטעם גן עדן, במרקם כמו ענן, עוגת תפוזים לשבת שחובה לנסות.

מתכון עוגת תפוזים
צילום: נטע מולה סופר
מתכון עוגת תפוזים

עוגת תפוזים גבוהה

הדפסה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
של: נטע מולה סופר

ציוד

  • תבנית אנג'ל מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 7 ביצים מופרדות
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • ½1 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • ½2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • אבקת סוכר

שלבי הכנה

  • לחמם תנור ל-160 מעלות.
  • להקציף במיקסר חלמונים עם כוס אחת מהסוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
  • להוסיף שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
  • להנמיך את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז.
  • לנפות יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
  • להקציף בקערת מיקסר נקייה חלבונים.
  • להוסיף בהדרגה את יתרת הסוכר ,1 כוס, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  • לטרוף שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
  • למזוג את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת.
  • לאפות 70 דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
  • להוציא את העוגה ומיד הופכים אותה על שלושת רגליה וכך משאירים אותה להתקרר.
  • כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.
מתכון עוגת תפוזים
צילום: נטע מולה סופר

מקור: נטע מולה סופר