מתכון מעולה להכנת עוגת תפוזים יפיפייה טעימה וריחנית.
עוגת תפוזים בטעם גן עדן, במרקם כמו ענן, עוגת תפוזים לשבת שחובה לנסות.


עוגת תפוזים גבוהה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- תבנית אנג'ל מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 7 ביצים מופרדות
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- ½1 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
- ½2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- אבקת סוכר
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל-160 מעלות.
- להקציף במיקסר חלמונים עם כוס אחת מהסוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- להוסיף שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
- להנמיך את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז.
- לנפות יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
- להקציף בקערת מיקסר נקייה חלבונים.
- להוסיף בהדרגה את יתרת הסוכר ,1 כוס, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- לטרוף שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
- למזוג את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת.
- לאפות 70 דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
- להוציא את העוגה ומיד הופכים אותה על שלושת רגליה וכך משאירים אותה להתקרר.
- כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.

מקור: נטע מולה סופר
להשאיר תגובה