מתכון של עוגת תפוזים גבוהה פשוטה ומנצחת, טעימה קלאסית ואהובה.
עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה, בטעם תפוזים אמתית במרקם הנמס בפה.

עוגת תפוזים קלה ואוורירית
אין ספק שהעוגה הזו היא האחת בשבילכם!
ציוד
- כוס מידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 5 יחידות ביצים L – בטמפרטורת החדר ומופרדות
- ¾ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ⅔ כוס שמן
- ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- מיץ לימון מחצי לימון
- 1 כף גרידת תפוז
- 1 כפית גרידת לימון
- ⅔1 כוסות קמח תופח
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
שלבי הכנה
- להקציף את החלבונים ולהוסיף להם בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל.
- להמשיך להקציף עד שמקבלים קצף יציב.
- להוסיף בהדרגה את החלמונים ולהקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
- להוריד את המהירות ההקצפה ולהוסיף שמן בזרם דק, מיץ תפוזים, ומיץ לימון.
- להוסיף בהדרגה קמח תופח, אינסטנט פודינג וניל, וגרידת לימון ותפוז בתנועות קיפול.
- ליצוק את הבלילה לתבנית משומנת (אפשר גם לקמח מעט לאחר השימון).
- לאפות בחום 170 מעלות (לא טורבו) למשך 45 דקות.

מקור: עוגת תפוזים גבוהה מתכון מאת: מאיה פפיסמדוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם מוזמנים לעקוב: חיוכים מהמטבח – עמוד ובלוג
להשאיר תגובה