הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תפוזים קלה ואוורירית

מתכון עוגת תפוזים

מתכון של עוגת תפוזים גבוהה פשוטה ומנצחת, טעימה קלאסית ואהובה.

עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה, בטעם תפוזים אמתית במרקם הנמס בפה.

מתכון עוגת תפוזים

עוגת תפוזים קלה ואוורירית

הדפסה
אין ספק שהעוגה הזו היא האחת בשבילכם!
של: מאיה פפיסמדוב

ציוד

  • כוס מידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 5 יחידות ביצים L – בטמפרטורת החדר ומופרדות
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • כוס שמן
  • ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • מיץ לימון מחצי לימון
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 1 כפית גרידת לימון
  • ⅔1 כוסות קמח תופח
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

שלבי הכנה

  • להקציף את החלבונים ולהוסיף להם בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל.
  • להמשיך להקציף עד שמקבלים קצף יציב.
  • להוסיף בהדרגה את החלמונים ולהקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
  • להוריד את המהירות ההקצפה ולהוסיף שמן בזרם דק, מיץ תפוזים, ומיץ לימון.
  • להוסיף בהדרגה קמח תופח, אינסטנט פודינג וניל, וגרידת לימון ותפוז בתנועות קיפול.
  • ליצוק את הבלילה לתבנית משומנת (אפשר גם לקמח מעט לאחר השימון).
  • לאפות בחום 170 מעלות (לא טורבו) למשך 45 דקות.
מתכון עוגת תפוזים
צילום: מאיה פפיסמדוב

מקור: עוגת תפוזים גבוהה מתכון מאת: מאיה פפיסמדוב

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם מוזמנים לעקוב: חיוכים מהמטבח – עמוד ובלוג