עוגת תפוזים גבוהה ומרשימה שמכינים בכלום זמן! עוגה משגעת, שתמיד כיף שיש בבית. מושלמת להגשה לצד כוס שתייה חמה והכי חשוב – עוגה פרווה שאפשר להגיש גם לאחר ארוחה בשרית! כלום עבודה ומקסימום הנאה!

עוגת תפוזים ספוג
מתכון קל לעוגת תפוזים מרשימה למראה
ציוד
- תבנית טורט אנג'ל 24/26
מרכיבים
- 6 ביצים
- 1 ½ כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 2 ½ כוסות קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
שלבי הכנה
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם כל הסוכר במהירות גבוהה עד התקשות הקצף.
- מנמיכים את מהירות המקציף ומוסיפים חלמונים, שמן ומיץ תפוזים לסירוגין ותוך כדי הקצפה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל ולאחר קבלת מרקם אחיד וחסר גושים מעבירים לתבנית האפייה.
- אופים בתנור שחום מראש ל-170 מעלות במשך 50 דקות בערך או בודקים עם קיסם.
- כשהעוגה מוכנה הופכים אותה על השיש (עם הרגליים כלפי מטה – רק בתבנית אנגל) כמה דקות ולאחר שמתקררת משחררים אותה מהתבנית ומפזרים עליה אבקת סוכר.

מקור: עוגת תפוזים – תאיר אבוקרט
להשאיר תגובה