הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תפוזים ספוג, גבוהה ומרשימה! מתכון קל ביותר!

עוגת תפוזים

עוגת תפוזים גבוהה ומרשימה שמכינים בכלום זמן! עוגה משגעת, שתמיד כיף שיש בבית. מושלמת להגשה לצד כוס שתייה חמה והכי חשוב – עוגה פרווה שאפשר להגיש גם לאחר ארוחה בשרית! כלום עבודה ומקסימום הנאה!

עוגת תפוזים

עוגת תפוזים ספוג

הדפסה
מתכון קל לעוגת תפוזים מרשימה למראה
של: תאיר אבוקרט

ציוד

  • תבנית טורט אנג’ל 24/26

מרכיבים

  • 6 ביצים
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 2 ½ כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל

שלבי הכנה

  • מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם כל הסוכר במהירות גבוהה עד התקשות הקצף.
  • מנמיכים את מהירות המקציף ומוסיפים חלמונים, שמן ומיץ תפוזים לסירוגין ותוך כדי הקצפה.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל ולאחר קבלת מרקם אחיד וחסר גושים מעבירים לתבנית האפייה.
  • אופים בתנור שחום מראש ל-170 מעלות במשך 50 דקות בערך או בודקים עם קיסם.
  • כשהעוגה מוכנה הופכים אותה על השיש (עם הרגליים כלפי מטה – רק בתבנית אנגל) כמה דקות ולאחר שמתקררת משחררים אותה מהתבנית ומפזרים עליה אבקת סוכר.
עוגת תפוזים
צילום: תאיר אבוקרט


מקור: עוגת תפוזים – תאיר אבוקרט