מתכון להכנת עוגת תפוזים סולת וקוקוס משגעת במיוחד.
עוגה רכה וטעימה שיוצאת עסיסית במיוחד וספוגה במיץ.
עוגת תפוזים סולת וקוקוס
עוגה רכה וטעימה ועסיסית!
ציוד
- תבנית חד פעמית בינונית
- כוס חד פעמי חמה
מרכיבים
- 5 ביצים להפריד
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 שקיות סוכר וניל – 20 גרם
- ½1 כוסות מיץ תפוזים טרי
- 2 שקיות אבקת אפיה 20 גרם
- ½1 כוסות קמח
- 1 כוס קוקוס
- ½1 כוסות סולת
לסירופ:
- ½ כוס מיץ תפוזים טרי
- ½ כוס מים
- 1 כף מיץ לימון
- ¾ כוס סוכר
שלבי הכנה
- בקערה נשים את החלמונים, שמן, מיץ תפוזים, ומערבבים היטב.
- להוסיף את הסולת, קוקוס, אבקת אפיה, וקמח. ומערבבים טוב.
- להקציף את החלבונים ומוסיפים להם בהדרגה את הסוכר, נקציף עד לקבלת קצף יציב לא נוקשה.
- להוסיף לקערת החלמונים בכמה פעמים ולערבב בתנועות עטיפה בעדינות.
- לשמן תבנית ושמים לאפיה על 170 מעלות
הכנת הסירופ:
- להרתיח את החומרים לסירופ על הגז לכמה דקות.
- כשהעוגה חמה שופכים מעל.
מקור: חני קונאשוילי
להשאיר תגובה