עוגה תפוזים פשוטה ומנצחת בהכנה מהירה בלי מיקסר.
עוג נהדרת במרקם רך ועסיסי בטירוף, עם טעמי תפוזים מדויקים ועשירים.
עוגת תפוזים נהדרת בלי מיקסר
הכנה קלה ומהירה בטעם מושלם
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אינגליש קייק
מרכיבים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס שמן
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל ו-2 כפיות אבקת אפייה
- כמה טיפות תמצית וניל
לקישוט:
- 50 גרם שקדים מולבנים לא חובה
שלבי הכנה
- לבחוש בקערה יחד את החומרים לפי הסדר עד לקבלת עיסה חלקה – אפשר לבחוש עם מיקסר ואפשר בלי.
- למזוג את העיסה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה.
- לפזר את השקדים מעל ולאפות אפייה רגילה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 45 דקות בערך.
מקור: עוגת תפוזים נהדרת בלי מיקסר! – Mary Shaked Shirazi
העוגה לא נאפתה, מבחוץ היה אפויה וקרנצ'ית, בפנים פשוט לא אפויה.
שיניתי מיקום בתנור בהתאם עוד 10 דק' ולא נאפתה
משהו לא תקין
ואני יודעת לאפות.
חבל
היי רונית,
יכול להיות שהבלילה הייתה נוזלית מדי. נסי בפעם הבאה לשים טיפה פחות שמן ומיץ תפוזים.
האם אחרי שהתקררה היא עדיין נוזלית בפנים?
יש אפשרות להכין את העוגה כשרה לפסח עם קמח מצות או קמח תפו"א או משהו אחר?
היי רונית,
כן, אנחנו ממליצים על קמח שקדים.
בהצלחה!
תבנית אינגליש קייק אחת או שתי תבניות?
היי,
תבנית אחת. בעלת המתכון פשוט הכפילה בעצמה וצילמה את שתי העוגות שיצאו לה.
בהצלחה!