כמה כיף שיש מתכון מושלם לעוגה טעימה כל כך, ומה יותר כיף – שהיא ללא גלוטן וכולם יכולים וליהנות!
אז קבלו מתכון לעוגת תפוזים מושלמת ללא גלוטן, שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. מתכון סופר קל וטעים, וניחוחות שמזכירים את החום והטוב של הבית.
עוגת תפוזים ללא גלוטן
ציוד
- תבנית מס’ 26 / תבנית אלומיניום בגודל בינוני
- כוס 200 מ”ל
מרכיבים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 2 שקיות אבקת אפיה 20 גרם
- ½ כוס שמן 100 מ”ל
- מיץ תפוזים סחוט טרי + גרידת תפוז 180 מ"ל
- קמח תמי תופח / קמח תמי כתום . 280 גרם
שלבי הכנה
- בקערה קטנה נערבב 6 חלמונים עם שקית אבקת אפיה ונניח בצד.
- נקציף את החלבונים יחד עם כוס סוכר וסוכר וניל לקצף חזק ויציב.
- נעביר את החלמונים לקערת החלבונים שהקצפנו תוך כדי ערבול עדין ואיטי.
- נוסיף לקערת המיקסר את מיץ התפוזים ואת השמן בערבול עדין עד איחוד כל החומרים.
- נוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה הנותר ולערבל עד איחוד העיסה.
- נשמן את התבנית, במרגרינה ללא מלח ולצקת את העיסה לתוך התבנית.
- נאפה בתנור שחומם מראש על חום של 160 מעלות למשך כ50 דקות או עד להתייצבות.
מקור: Mari נטול גלוטן | מוזמנים לעקוב באינסטגרם | דף: Mari נטול גלוטן
להשאיר תגובה