מתכון להכנת עוגת תפוזים וקוקוס עסיסית שנראית שלמות.
מתכון קל ומהיר לעוגה מאוד מיוחדת, וטעימה במיוחד.

עוגת תפוזים וקוקוס
עוגה טעימה במיוחד וקלה להכנה
ציוד
- כוס חד פעמי שתייה חמה
- תבנית 24 / סיר פלא
מרכיבים
- 5 ביצים
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1 אבקת אפיה
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי
- גרידת תפוז
- 1 כוס קוקוס
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס סוכר
לזיגוג אחרי האפייה:
- ½ כוס מים
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 1 תפוז חתוך לפרוסות
- 1 פרוסת לימון
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון טרי
שלבי הכנה
- נקציף ביצים ללא הפרדה עם כוס סוכר במשך עשר דקות עד שמקבלים קצף תופח.
- ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף פנימה את השמן בזילוף .
- לערבב את כל היבשים ולהוסיף לקערת המיקסר יחד עם המיץ וגרידת התפוז ולערבב שתהיה לנו בלילה חלקה .
- לשמן תבנית עם מעט שמן ולפזר מעט סוכר.
- לאפות על חום 180 מעלות בערך 45 דקות.
- נבדוק עם סכין כשמוכן להוציא ולחורר כמה חורים עם סכין ולהרטיב את העוגה עם כף.
- לקשט עם פלחי תפוז ולפזר מעל מעט קוקוס.
להכנת הסירופ:
- לבשל על הגז בערך רבע שעה עד שנקבל סירופ מעט סמיך.
- לקרר וכשהעוגה מוכנה להרטיב אותה .

מקור: שרה יוסף
להשאיר תגובה