מתכון של עוגת תפוזים גבוהה ורכה ללא הפרדת ביצים.
עוגת ילדות טעימה במיוחד כזאת שאף פעם לא שוכחים.
עוגת תפוזים גבוהה ללא הפרדת ביצים
עוגה נוסטלגית חלומית שלא תפסיקו ליישר
ציוד
- 1 תבנית בבקה / סיר פלא / עגולה מס׳ 26 לא משומנת
- כוס מידה אונברסלית 240 מ"ל
מרכיבים
- 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 2 כוסות סוכר
- ½1 כוס מיץ תפוזים
- ½1 כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- ¾3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת סוכר 10 גרם
שלבי הכנה
- נוסיף את הביצים לקערת מיקסר עם וו הקצפה ונקציף עד לקבלת בועות לבנות.
- נוסיף בהדרגה 2 כוסות סוכר ונקציף במהירות גבוהה כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- נוריד את מהירות המיקסר למהירות הכי איטית ונוסיף מיץ תפוזים ושמן, ונקציף כמה שניות עד לאיחוד.
- נעצור את פעולת המיקסר ונוסיף אבקת אפייה וקמח בהדרגה תוך כדי ניפוי ובכל פעם כוס.
- נעבד מספר שניות במהירות בינונית עד שכל הקמח נטמע בתערובת (חשוב לא לעבד יותר מידי, כדי שהעוגה לא תהיה דחוסה מדי).
- ניצק לתבנית בבקה / סיר פלא / עגולה מס׳ 26 גבוהה לא משומנת ומתפרקת.
- נאפה על 170 מעלות לא בטורבו כשעה עד שעה וחצי שלב אחד מתחת לאמצע התנור עד שקיסם יוצא יבש.
- נצנן היטב לטמפרטורת החדר ובעזרת סכין חדה נשחרר מהצדדים והתחתית.
- נבזוק אבקת סוכר מלמעלה.
מקור: סילביה פינוקים מהמטבח שלי
להשאיר תגובה