עוגה שעשויה מקמח כוסמין איכותי ושמן זית, לא מכילה שום סוכר מוסף ובמרקם פשוט מושלם.
אז זה הזמן לרוץ למטבח, לסחוט תפוז או שניים – ולחכות לסחוט מחמאות מכל מי שיזכה לטעום מהעוגה.
עוגת תפוזים בחושה קלה מקמח כוסמין
ציוד
- תבנית עגולה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 5 ביצים
- ¾ כוס sweetango אפשר להמיר ב-½ כוס סוכר קנים חום
- ½ כוס שמן זית
- 1 כוס מיץ תפוזים טבעי /סחוט
- ½1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית גדושה פודינג sweetango וניל / כפית תמצית וניל טהורה
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
שלבי הכנה
- נקציף במיקסר את הביצים עם סוויטאנגו עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- נוסיף בזרם דק שמן זית ומיץ תפוזים, מוסיפים קמח, פודינג וניל ואבקת אפיה, מערבבים רק עד לאיחוד.
- נעביר לתבנית עגולה משומנת.
- נכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 30-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה.
- נמתין לקירור, ניתן לפזר מעט אבקת סוכר ופורסים לפרוסות שמנמנות.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
תבנית עגולה,איזה גודל?
תוד
היי נורית,
אפשר בתבנית 22, 24 או 26. העוגה פשוט תצא גבוהה יותר ככל שהתבנית קטנה יותר.
רק לוודא שהיא מוכנה ולאפות יותר זמן אם מכינים בתבנית הכי קטנה.
צום קל וחתימה טובה
נורית שלום מה יכול להחליף את הפודינג בכלל?
היי אורי,
תמצית וניל.
בהצלחה